Vandaag had de telegraaf een prachtige foto, ik hoop niet dat ze het erg vinden dat ik de foto “leen” voor mijn blogje. Het is fijn om te zien dat er nog mensen zijn die kunnen lachen, toch?

Begin ik nu rechts te worden?  Heeft mijn oom die ons ooit voorhield dat links blijven betekent dat je gek bent, gelijk gekregen?

Ik heb verteld dat ik straks gedwongen verhuis naar een koopwoning, omdat ik over drie jaar de huur van mijn huis niet langer kan betalen. Kennelijk heeft het koppel Rutte-Samsom ook mijn blogje gelezen, want mijn “winst” is snel afgeroomd. Via de website plukwijzer2012 heb ik uitgerekend wat dit kabinet ons gaat kosten. Het ziet ernaar uit dat ik een krappe 200 euro per maand extra aan ziektekostenpremie kwijt ben. Daar is dan wel het belastingvoordeel in verrekend,  doordat de inkomstenbelasting daalt. Wel hebben wij door de aankoop van het huis de schade kunnen beperken. Was ik in onze huurwoning blijven zitten, dan was het bedrag dat ik moet inleveren nog hoger geweest.

Het is toch een rare wereld. Ik wil best betalen voor de minder bedeelden. Ik wil best solidair zijn met mensen die minder geluk hebben. Maar wat er nu gebeurt is dat ik mijn huis uit moet omdat ik dat niet meer kan betalen en daar bovenop moet dokken voor een hogere ziektekostenpremie terwijl ik gezond probeer te leven en de echt rijken buiten schot blijven.

Het was eerlijker geweest als er was gekeken naar de uitgaven van de gezinnen waarvan deze solidariteit gevraagd wordt. Het allergekste is dat personen met een echt hoog inkomen verhoudingsgewijs veel minder betalen. De middeninkomens mogen het meeste solidariteit opbrengen. Voor sommigen is dit een feestje. Een feestje waar ik niet voor uitgenodigd ben, maar waarvoor ik wel de versnaperingen mag betalen.

En de grap: straks komt dit voorstel niet door de Eerste Kamer. Dan scoort de VVD en blijkt dat zij achteraf de meeste winst geboekt hebben in de onderhandelingen. De PvdA heeft dan zoals altijd veel te veel ingeleverd. Want er is wel ingeleverd, maar niets gewonnen.

Lachen blijven jongens, ik kan het even niet.

1 Reactie naar “Lachen?”

  • Bregje:

    Volgens mij heb je echt volgers! Is de inkomensafhankelijke zorgpremie al weg? Rekenen, rekenen, rekenen en ik denk dat ze daarbij ook best kunnen lachen. Misschien jij dan ook wel weer 🙂

Mijn Foto's

Huiswijn