Onlangs hebben wij tevergeefs gezocht naar het oude huis van Louis Couperus in De Steeg. Louis Couperus een van de grootste Nederlandse schrijvers heeft hier kort gewoond.

In 1923 vestigde Louis Couperus zich in De Steeg, nabij Rheden, in een door vrienden en bewonderaars aangeboden huis, waar hij enkele weken later in juli 1923 op zestigjarige leeftijd overleed aan longvliesontsteking en bloedvergiftiging.

Ondanks dat zijn verblijf van kortstondige aard was, is er niets in De Steeg dat aan het verblijf van Couperus herinnert.  Wel staat er een beeld van stukjesschrijver Carmiggelt en zijn vrouw op een bankje, maar niets, zelfs geen gedenksteen voor Couperus. Cultuurbarbaren zijn het in De Steeg.

3 Reacties naar “Cultuur barbaren: Couperus in De Steeg”

  • Er staat een klein bordje in de tuin van Arnhemsestraatweg 13, op de plek waar Couperus’ huis ooit stond. Het originele huis is weggebombardeerd in de oorlog. Het Louis Couperus Genootschap zet zich in voor een écht monument voor Louis Couperus in De Steeg.

  • Mado:

    Daarom verdiend hij ook een mooie plaquette of andersoortige herinnering vind je niet?

  • L. Nievaard:

    Hoi Mado, voor Couperus moet je ook wel iets meer in je mars hebben dan voor Carmiggelt, al moest ik wel vaak om zijn stukjes lachen.

Mijn Foto's

Huiswijn