Je leest wel eens over die mensen die zo stom zijn een mailtje te openen en waarvan daarna de computer niet meer wil opstarten. Dat gebeurt mij nooit denk ik altijd. Ik maak geen Engelse mailtjes open van mij onbekende afzenders. Ik laat al mijn email via Google lopen zodat het merendeel van de spam en virusmailtjes onderschept worden en ik update mijn computer trouw. Natuurlijk gebruik ik een betrouwbare (gratis) virusscanner.

Nu dacht ik dat ik een minstens net zo slimme en zorgvuldige broer had, maar wat kan je je vergissen. Broerlief krijgt een mail. Zo te zien uit Amerika met als onderwerpregel iets over een verkeersovertreding die hij in New York gemaakt zou hebben. Volgens zijn zeggen realiseerde hij zich dat dit best een virusmailtje kon zijn “maar hij wilde eens weten hoe dat werkt”. Hij moest zijn Pc toch weer eens formatteren, dus heeft hij het mailtje geopend. Er gebeurde aanvankelijk niets. Hij heeft dus zijn computer na gebruik afgesloten en is rustig naar bed gegaan. De volgende dag weigerde zijn computer op te starten. Wat hij ook deed. No bootable disc.


Wat nu? Inderdaad, hij belde ons of wij hem wilde helpen de harddisk te formatteren. Het was vorige week zondag toch rot weer en wij beschikken over een oude computer die we voor zo’n klus kunnen gebruiken.

In onze onschuld hebben wij de harddisk aan deze Pc gehangen, maar formatteren bleek onmogelijk. Kennelijk laadde het virus zichzelf in het Ram geheugen en viel niet met formatteren  te verwijderen.

Inmiddels weten we de oplossing. Internet biedt voor dit soort zaken uitkomst. Het schijnt het boot.mebroot virus te zijn. Een gemeen hardnekkig virus dat moeilijk te verwijderen is. Wij hebben dus nog een zondag voor de boeg waarin de dit virus gaan verwijderen. Want het zit inmiddels nu ook op onze oude Pc 🙁

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn