Dit schroefje heeft wat teweeg gebracht. Het ziet er nu zo onschuldig uit, maar het is een heel gemeen, klein rot schroefje.

Wat is er gebeurd? Twee weken geleden tijdens een update van Adobe reader, stopte mijn Eee pc ermee. Hij bleef hangen en er viel niet veel anders te doen dan afsluiten en opnieuw opstarten. Alleen dat lukte niet. Wat ik ook probeerde: opstartschijf, image terugzetten, niets werkte. Zou het aan mijn SSD liggen?

Er bleef weinig anders over dan mijn Eee Pc open te maken en de SSD te verwisselen voor de originele, oude SSD om zo te zien of het defect verholpen is. Zo bedacht, zo gedaan.

De Eee Pc is gemaakt voor upgraden. Je kan er makkelijk bij. Twee schroefjes van het klepje aan de onderkant losschroeven, daarna de twee kleine schroefjes waarmee de SSD vast zit, en hij popt er zo uit. Daarna de oude SSD er in, even vastschroeven en klaar is Mado.

Dat had ik gedacht. Een van die kleine rot schroefjes nam tijdens het schroeven een sprong en kwam op de keukenvloer terecht. Waar ik ook keek, ik kon het kreng nergens vinden. Ik heb de SSD dus met een schroefje vastgezet en hoopte er het beste van. Geluk is met de dommen: mijn Eee Pc werkt weer, al heeft hij nu nog maar 7 GB voor opslag.

Intussen blijft het knagen: waar is dat schroefje? We konden dus niet stofzuigen, want dat schroefje zit zo in dat apparaat. Dus hebben wij een week lang op onze buik in de keuken gelegen. Net nadat ik de hoop had opgegeven, vonden we het schroefje alsnog.

Nu draait mijn Eee Pc weer. De RunCore SSD is opgestuurd naar de fabriek voor controle. Hopelijk kunnen de specialisten van RunCore mijn SSD’tje weer tot leven wekken!

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn