Hier mijn oogst aan groene tomaten. Het waren ook de mooiste niet, dit jaar. De vele regenbuien doen tomaten duidelijk geen goed. Gelukkig ontdekte ik dat als je groene tomaten buiten legt (liefst in de zon) ze toch rood worden. Ik heb er een geweldige tomatensaus mee gemaakt.

Nee, dan mijn appels. Schitterende grote sappige appels. En veel!

Hier een eerste oogst in de wasbak, klaar om afgespoeld te worden, waarna ze schoon de koelkast in gaan.  Het zijn er namelijk teveel om snel op te eten. Ik heb daarom in drie porties geoogst.  Alleen toen het appels ging regenen moest ik ook de laatste plukken.

De familie is voorzien en wij eten de eerste tijd veel appelgerechten en appeltaart natuurlijk 😀

De pompoen (het is er maar een, alle andere zijn door de slakken opgegeten) is nog groen, dus die laten we nog rustig in de tuin verder groeien.

1 Reactie naar “Oogsttijd”

  • Breg:

    Wel geweldig die oogst en al die ervaringen. Ben benieuwd of die ene pompoen het dan wel gaat redden.

Mijn Foto's

Huiswijn