Deze week zijn wij in Valkenburg. Gewoonlijk hebben wij een prima treinverbinding en zijn wij in een kleine drie uur op onze bestemming. Gisteren zat werkelijk alles tegen.

Het begon met een wisselstoring waardoor wij een andere trein moesten nemen en overstappen in Utrecht. Helaas had de trein in Utrecht 25 minuten vertraging. Toen wij eindelijk vertrokken dachten wij alles gehad te hebben, maar nee hoor. In ’s Hertogenbosch moest een deel van de trein afgehaakt worden en stroomde ons toch al volle compartiment nog voller. Medereizigers, veelal studenten, zaten overal. Alleen de trein vertrok niet. Er was geen machinist! Na een half uur wachten vertrok de trein. Ook nu moesten we af en toe wachten op rode seinen en omdat we verlaat waren klopte de verkeersregeling niet en kregen andere treinen voorrang. Wij waren toch al laat, is zo te zien de gedachte. Uiteindelijk zijn we dik een uur later aangekomen op onze bestemming.

Nu begrijp ik waarom de meeste mensen een voorkeur voor de eigen auto hebben, met deze vorm van dienstverlening wordt op den duur heel Nederland geasfalteerd.

1 Reactie naar “Limburg”

  • Bregje:

    Nou ik heb weinig hashtags (#) gezien op Twitter. Je moet de NS natuurlijk wel op de hoogte houden. Er zit toch een voordeel aan: je kunt de kaartjes declareren en dan heb je een gratis vakantiereis gehad!
    Veel plezier!

Mijn Foto's

Huiswijn