Soms lees je nieuws waarbij je een lach niet kan onderdrukken. Zoals dit bericht op NU.nl:

MINSK – Een jager in Wit-Rusland heeft een schotwond aan zijn been opgelopen door toedoen van een vos. Dat hebben Wit-Russiche media donderdag gemeld. De jager had het dier eerder verwond in de omgeving van de stad Grodno, nabij de grens met Polen. Hij probeerde de vos af te maken met de kolf van zijn geweer.
De viervoeter spartelde echter hevig tegen en trapte met een van zijn pootjes tegen de trekker van het geweer. Dat ging af en de kogel belandde in het been van de man, die na het incident moest worden opgenomen in een ziekenhuis.

Het is misschien niet erg pacifistisch van me, maar ik zou willen dat dit vaker gebeurde. Jagers denken dan wel twee keer na voor ze de jacht op deze mooie beesten openen. De vos is overigens na het incident licht gewond weggekomen. Deze jager was dus ook nog eens naast stom, een slecht schutter.
NB: voor mensen met kippen: in tijden van schaarste willen vossen nog wel eens een kippetje verschalken. Je kan de ren en hok goed beveiligen door gaas onder de grond in te graven en de ren te overdekken.

1 Reactie naar “Vos schiet jager”

Mijn Foto's

Huiswijn