Vandaag was de Marathon van Amsterdam en ook dit jaar, net als alle voorgaande jaren, werd de marathon gedomineerd door de Keniaanse en Ethiopische lopers. Op de foto hierboven de eerste loper die langs liep.Hij heeft de marathon niet gewonnen, die eer was voor de nummer 5, Geto Feleke uit Ethiopië. Te zien op de foto hierboven die net voor het posten van dit bericht finishte.
Ook bij de dames waren de Kenianen en Ethiopische vrouwen oppermachtig. Op deze foto zijn Eyerusalem Kuma (F7), Alice Timbilil (F6) en Shitaye Bedaso (F17) een debutante uit Ethiopië te zien.

Zoals ieder jaar waren er ook weer mensen die zo’n marathon helemaal niks vinden. Zoals deze meneer die beweerde in de Bertrand Russellstraat te wonen. Gek genoeg wist hij niets van de marathon en dat als hij even omkeerde, meteen op de Bertrand Russell afreed. Hetzelfde gebeurde bij de Maxwellstraat, ook daar was een meneer het niet eens met de wegafzetting. De weg is voor auto’s niet voor lopers! Ondanks deze kleine incidenten kunnen we terugkijken op een geslaagd sportevenement. Mooi weer, weinig wind, maar wel een beetje koud.

1 Reactie naar “Marathon van Amsterdam”

  • En is Miranda Boonstra familie? Ben benieuwd….. Mijn baas en jouw hoogste baas hebben goed gelopen, ook onze waarnemend directeur heeft een mooie tijd neer gezet. Wat zullen ze daar nu allemaal voor krachten uit halen?

Mijn Foto's

Huiswijn