Ik moet het nog even verwerken. Het aanstaande regeerakkoord. Een akkoord boordevol tegenstellingen, die zeker niet in het belang van de “gewone” man en vrouw zijn. Een kabinet dat zich uitlevert aan de PVV. Een kabinet dat de huurtoeslag afbreekt, maar de hypotheekrenteaftrek ongemoeid laat. Een kabinet dat claimt zorg hoog in het vaandel te hebben, maar een eigen risico invoert voor medische zorg en bezuinigt op de zorgtoeslag en dat terwijl de ziektekostenpremie met zeker 10 euro per maand verhoogd wordt.

Een kabinet dat de verhoging van het kindgebonden budget terugdraait en de indexatie loslaat. Een kabinet dat de kinderopvangtoeslag verlaagd en het maximum uurtarief op 5,- euro stelt zodat ouders een groter deel zelf moeten betalen.  En kom je door deze maatregelen in de problemen, dan beloven de plannen met de schuldhulpverlening niet veel goeds.

Met ingang van 2012 kan beroep worden gedaan op een meer selectieve en gerichte toepassing van schuldhulpverlening en nazorg.

Wat wordt bedoeld met “meer selectieve en gerichte” toepassing van de schuldhulpverlening? In elk geval minder geld voor de gemeenten en dat terwijl het beroep op de schuldhulpverlening elk jaar toeneemt en steeds meer mensen niet uitkomen met hun inkomen. Dit kabinet biedt geen oplossing voor hun problemen, maar laat wel het inkomen van de beter gesitueerden ongemoeid. Dat men hiervoor  kiest.  Ik ben dizzy en kan er met mijn verstand niet meer bij.

1 Reactie naar “Dizzy”

Mijn Foto's

Huiswijn