Ik wacht al jaar en dag op glasvezel.Ik verheug mij op 100MB/100MB up- en download,

Het zag er aanvankelijk zo veelbelovend uit. Amsterdam zou in navolging van het oude succes van A2000 een eigen glasvezelnet bouwen. Natuurlijk werd er geprotesteerd door concurrenten zoals UPC, wat er uiteindelijk toe leidde dat de kabel opgedeeld wordt tussen een aantal commerciële aanbieders zoals BBNed, InterNL.net, Alice enz. Intussen is BBNed afgevallen en zijn er een paar nieuwe aanbieders bijgekomen, maar het blijft angstwekkend stil op het glasvezelfront. Ik maak mij zorgen.

Het laatste persbericht in de rubriek “Actueel” op de website van GlasvezelAmsterdam dateert van 4 februari 2009. Dat bericht ziet er nog hoopvol uit:

Rond de zomer van dit jaar start de verdere aanleg van open glasvezel naar de volgende 100.000 adressen in Amsterdam. Dat is één van de afspraken in het vandaag gesloten samenwerkingakkoord tussen de oorspronkelijke eigenaren van Glasvezelnet Amsterdam en de joint venture van Reggefiber en telecombedrijf KPN. De overeenkomst zorgt voor de aanleg van een hoogwaardig en toekomstvast communicatienetwerk, van groot belang voor de economische en sociale toekomst van Amsterdam.

Intussen gebeurt er helemaal niets. Het meest recente bericht op een verder morsdode website is de bouwvakvakantie, die duidelijk nog niet voorbij is voor GlasvezelAmsterdam. Het kaartje waarop je de voortgang van de oprukkende glasvezelkabel kon volgen, is inmiddels ook al van de website verwijderd. Ik ben bang dat ik mijn glasvezelaspiraties beter kan vergeten. UPC heeft duidelijk gewonnen. Inmiddels bieden zij de hoogste snelheden. Helaas is UPC voor mij geen optie. Slechte ervaringen uit het verleden en twijfel aan het product. Knijpen ze nog steeds ’s nachts de kabel af?  Misschien moet ik maar verhuizen naar Almere ;-). Daar is wel glasvezel.

3 Reacties naar “Glasvezel”

  • Mado:

    Misschien maar verhuizen naar Uden?
    😉

  • tillie:

    Glasvezel in Amsterdam is een lachertje. Alleen de buitenwijken zijn aangesloten; de grootste dichtheid moet het doen met ADSL. Nu is de snelheid niet slecht, maar wie 100 Mbit wil mag flink lappen om een kabel onder zijn stoepje te laten trekken. In Uden hebben mensen glasvezel. Uden!!!

  • Daar wonen paarsejuflia en izegrim ook. Ik weet eigenlijk niet of zij al glasvezel hebben. Volgens mij hebben ze wel UPC. Hier in Apeldoorn zijn ze ook bezig, maar wanneer wij aan de beurt zijn weet ik nog niet. Alles blijft dus nog bij het oude.

Mijn Foto's

Huiswijn