Wij hebben vier katten: Vlo en Edie, Jerry en Felix. Vlo en Edie zijn twee middelbare dames van ongeveer 10 jaar, Jerry is vier en Felix één jaar. Aangezien wij onze katten graag het beste voer voorzetten kopen wij voor de dames Senior voedsel, en voor de twee jongemannen  Adult brokjes. Maar hoe houd je dat voer uit elkaar?

Op de doos staat  “Senior”, maar op de zakjes in de doos niet. Het zakje seniorvoer ziet er het zelfde uit als het zakje met “gewoon” voer. Zie de foto hierboven. Iedere avond moeten wij dus heel goed opletten en dat gaat natuurlijk op den duur fout. Overigens is de inhoud wel verschillend. Als dat niet zo was zou ik de Whiskas verdenken hetzelfde spul te verkopen onder verschillende noemers. Maar dat is dus niet zo. De gewone brokjes zitten in een soort gelei en de senior brokjes zijn losse brokjes. Overigens vinden onze katten beide soorten erg lekker en eten zij er graag van.

Dus: lieve Whiskas: kunnen jullie op de zakjes senior voedsel, de aanduiding “Senior” drukken? Dat is voor ons (zelf ook tamelijk senior) wel zo handig. Onze katten zullen jullie dankbaar zijn.

2 Reacties naar “Kattenvoer: zoek de verschillen”

  • Mado:

    Er is geen verschil in prijs (wij kopen altijd alles als het in de aanbieding is). Maar er is wel verschil in samenstelling. Seniorenvoer is wat lichter verteerbaar en bevat as en dus gezonder voor onze oudere katten. En ze lusten de normale brokjes wel, maar dat is minder goed voor hun nieren.

  • Is er verschil in prijs? Als de dames namelijk alles eten, is het dan een probleem dat ze de gewone brokjes eten? Misschien zijn ze op grond van hun leeftijd toe aan senioren brokjes, maar zijn zij nog zo jeugdig dat zij gewone brokjes kunnen eten 🙂

Mijn Foto's

Huiswijn