Al eens een bezoekje aan Wikileaks gebracht? De site waar je allemaal gelekte documenten kunt vinden? Ik wel. Niet dat ik alle documenten gelezen heb, maar geprikkeld door de krantenberichten heb ik wel een start gemaakt met het lezen van de Kabul War Diary. En natuurlijk ben ik niet verrast. Oorlog is altijd vreselijk en het is helemaal erg als je die oorlog voert in een ver land, waar je niet gezien wordt als bevrijder, maar als bezetter.

De cijfers zijn vreselijk, het verslag zakelijk.

A SVBIED detonated while trying to enter the Indian Embassy front gate.
BDA 1x INS Killed, 12x LN Killed, 4x LN Wounded. NFI att 

At 0710Z, RC Capital reported:

BDA: 29x LN Killed, 1x INS Killed, 112x LN Wounded, several buildings damaged.
NFI, att.

At 1230Z, RC Capital reported:

BDA: 42x LN Killed, 1x INS Killed, 147x LN Wounded, several buildings damaged.
NFI, att.

ISAF# 07-308

Deze oorlog kan niet gewonnen worden en dat wordt ook wel duidelijk uit deze documenten. Ik ben blij dat Nederland zijn troepen terugtrekt, nu Amerika nog. Wie weet helpen deze documenten daarbij.

1 Reactie naar “Wikileaks”

  • Ik had het wel gelezen, maar zelf nog niet gekeken. Ik moest immers werken 🙂
    Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt. Ik ga ook eens kijken.

Mijn Foto's

Huiswijn