Vanmiddag tegen 17.00 uur aangekomen in Texel. Toch maar de trein genomen, het is te warm voor de fiets.
Op de veerboot kwam ik in gesprek met een vrouw in een elektrische invalidenwagen. Zij wees ons een mooie route om naar ons doel: De Cocksdorp te gaan. Een fietspad langs de zeedijk.
Onderweg: haven OudeschildVanaf de haven in Texel zijn fietsten we langs de waddenzee. Een warme wind waaide. Het leek wel op een wind die in de woestijn waait, en had niets van een frisse zeewind. Het was minstens 30 graden.
KlutenOnderweg veel gezien, Kluten, bergeenden, ganzen, scholeksters, mantelmeeuwen en zilvermeeuwen. En schapen, veel schapen. Geschoren schapen, die duidelijk last van de warmte hebben en ongeschoren schapen die dat niet hebben. De vacht biedt duidelijk bescherming voor de warmte.

Na gedane arbeid is het goed rustenEenmaal op het park bleek dat we een veel luxueuzer huisje hebben dan verwacht. De laatste keer dat ik in Texel was, was ons verblijf simpeler. Nu zit ik buiten aan onze tuintafel en tik op mijn Eee. Er is (gratis) draadloos internet. Ik weet niet of ik er veel gebruik van zal maken. De afgelopen weken heb ik teveel achter de Pc gezeten.

1 Reactie naar “Onderweg naar Texel”

  • Geweldig! Je hoeft er ook niet veel gebruik van te maken, als je maar even blijft klepperen. En….je kunt natuurlijk eens een foto met je nieuwe bril maken en uploaden. Is met jouw mobiel toch simpel?
    Jullie hebben prachtig weer. Hoe heb je het zo uit kunnen kienen. Geniet ervan.

Mijn Foto's

Huiswijn