Die mail over de slachting op Calderon Dolfijnen (Grienden, weet ik nu.) blijft mij dwars zitten. Dat verhaal kan niet waar zijn.

Afgelopen weekeinde tijdens het zappen stuitte ik op een documentaire van National Geographic over de jacht op Dolfijnen in Japan. De schokkende beelden kwamen mij heel bekend voor. De beelden deden denken aan de mail over de slachting van “Calderon Dolfijnen” op de Far Oer eilanden, waar ik eerder over geschreven heb. De beelden herinnerden zo sterk aan de mail dat ik mij begon af te vragen of de foto’s die op het internet circuleren, (allemaal van dezelfde Arabische website) wel echt en niet gemanipuleerd zijn.

Jammer genoeg is het bericht wel juist. De dolfijnenmoord is een gebruik op de Far Oer eilanden, dat weliswaar niet echt Denemarken is, (een soort protectoraat, te vergelijken met onze Antillen) maar toch. De Deense regering kan een einde maken aan dit gebruik als zij wil. Wat mij helemaal overtuigde van de authenticiteit van de foto’s is dit bericht.

Het gebruik wordt in dit bericht bevestigd door het Wereld Natuur Fonds. Dus geen kwade opzet van Boze Moslims die de Denen in diskrediet willen brengen, maar gewoon een gebruik van barbaarse Denen!

2 Reacties naar “Dolfijnenmoord II”

 • Myrthe:

  Hoi Mado en Esmiralda,

  De berichtgeving over het afslachten van dolfijnen en grienden zijn helaas waar. Dit vind vooral plaats bij de Faroer eilanden en Japan. Het heeft geen zin hierover contact op te nemen met Greenpeace, want die weigeren deze berichten te onderschrijven, omdat ze geen verklaring hebben voor het feit dat ze niet helpen. Actie is bij deze mensen namelijk het enig edat helpt.

  Als je hier iets tegen wilt doen, moet je eens kijken op de website http://www.seashepherd.nl

  Groetjes
  Myrthe

 • Esmiralda:

  Hallo,

  Ik heb vanwege de mail, die blijkbaar bij veel mensen in de mailbox is gevallen, contact opgenomen met greenpeace. (Zouden meer mensen moeten doen als ze bijv.aan dit soort dingen twijfelen. Is gewoon een advies ;)) Zij hebben mij verteld dat de mensen op de eilanden heel fel reageren op bijvoorbeeld protestacties en dit meer als bevestiging zien dat wat ze doen goed is.

  “Wanneer we de beelden zien van de jacht is onze eerste reactie
  uiteraard om erop uit te trekken en deze slachting tegen te houden.
  Confronterende acties die we in het verleden tegen walvisjagers in
  Scandinavië hebben gevoerd hebben ons laten zien dat deze aanpak lang
  niet altijd effect heeft. De mensen van de Faröer stellen zich
  buitengewoon fel op tegen externe druk om een einde te maken aan hun
  jachtpraktijken. Het bevestigt de eilandbewoners nog eens extra in hun
  overtuiging dat de jacht beschermd moet worden als deel van hun
  rechtmatige culturele identiteit. We hebben ontdekt dat het effectiever
  is om niet altijd de confrontatie te zoeken.”

  Daarnaast is het zo dat de jacht op de eilanden steeds minder wordt. In het jaar 2008 is de jacht niet doorgegaan en waar in de jaren 80 nog duizenden dieren het leven eiste, zijn er vorig jaar “maar” 350 dieren om het leven gekomen. Natuurlijk is elk leven een leven en zijn 350 dieren alsnog teveel maar het is goed om te zien dat het af neemt. Daarnaast zit het vlees van de dieren vol kwik, wat het eiland schaadt, maar ook de mensen die toch besluiten het te consumeren (bijv. verhoogt risico op parkinson). Waardoor er een verhoogde kans is dat de slachtingen vanzelf (voor een groot deel) gaan uitsterven.

  De slachtingen vinden dus wel plaats en moeten gestopt worden. Maar dit kan beter indirect als direct, gezien hoe de mensen reageren.
  Mochten mensen toch iets willen doen tegen deze slachtingen, wordt geadviseerd contact op te nemen met bijv. de 1e minister van denemarken.
  Of dierenwelzijnsorganisaties te steunen die acties voeren tegen de jacht op walvissen.

Mijn Foto's

Huiswijn