Aan het begin van de week zag het er somber voor ons uit. De IJslandse aswolk verstoorde het vliegverkeer en het zag er bijna tot het laatst naar uit dat de reis misschien niet door zou gaan. Gelukkig voor ons was vrijdag het luchtverkeer weer genormaliseerd en zijn wij toch vertrokken.Wel hadden wij vertraging, waardoor wij pas tegen acht uur in ons hotel aankwamen. Een kitscherig spiegelpaleis met geel satijnen lakens. Als die lakens rood geweest waren zou ik denken dat we in een bordeel aangeland waren. Een kleine kamer met alleen een bed en een bureautje met een poef. Geen stoelen. Maar weer wel een badkamer met en stoomcabine en zo’n douche die met allerlei stralen werkt. Het was een eigenzinnig apparaat met een duidelijke gebruiksaanwijzing, die er niet bij geleverd werd. Al met al heb ik toch heerlijk gedoucht en gestoomd.Wij hebben besloten om vandaag niet mee te gaan met het groepsprogramma. Wij zijn al eerder in Istanbul geweest en wij willen graag die dingen zien die wij de vorige keer gemist hebben zoals het Aziatische deel van Istanbul. Zoals gewoonlijk zijn we gaan lopen en dat was best een flink eind. Onderweg kwamen wij in de Mesihpasa Mah. Ordu Caddesi een koffiehuis tegen met de naam Mado. Dat moesten wij natuurlijk fotograferen. Wij hebben er een potje rode peper gekocht met een Mado etiket. De eigenaar vertelde ons dat zijn Mado staat voor MachrachDondurma (dit woord is niet juist) Ma komt van de plaats waar hij vandaan komt. Do zijn de eerste twee letters van het Turkse woord voor IJs: dondurma. Dus als je een lekker kopje koffie wil en je bent in Istanbul, ga dan langs bij Mado, en zeg dat ik je gestuurd heb. Daarna verder met de brug over de Bosporus naar de Galata toren.Ik heb hoogtevrees en ik ben dus niet met de lift naar boven gegaan om van daar Istanbul te bewonderen, in plaats daarvan hebben wij de pont genomen die van de ene kant van Istanbul naar de andere kant vaart naar Iskelesi en daarna weer terug. De pont brengt mensen van hun werk in Istanbul naar hun woonwijk waar voor ons verder weinig te zien is, maar het boottochtje is heerlijk. Het is best een eind en de boot vaart behoorlijk hard. Het is warm en met zo’n windje op een bankje in de open lucht is best lekker. Daarna zijn wij terug gegaan naar het hotel. Het was inmiddels drie uur en ik was bekaf. Tijd voor een siësta en internet.

2 Reacties naar “Istanbul”

  • Mado:

    Dat boekje hebben wij natuurlijk. Ik heb overigens die vissers op de Galatabrug ook gefotografeerd, maar hier niet geplaatst (zie Picasa). De pagina komt anders te vol met foto’s en laadt dan zo langzaam.

  • Het ziet er wel weer allemaal leuk uit. Een aanrader is het boekje De brug van Geert Mak. Als je in Istanbul geweest bent, moet je dat zeker gelezen hebben. Nog een boekje is Istanbul van Orhan Pamuk. Dat mag je van mij lenen. De brug niet, want die zit in de verzameling boekenweekgeschenken en daar is manlief trots en zuinig op.

Mijn Foto's

Huiswijn