Vanmiddag zijn wij aangekomen op Schiphol na een week een rondreis gemaakt te hebben door Turkije. Op een later moment plaats ik nog een verslag van onze ervaringen.Ik heb een klein begin gemaakt op mijn oude blogger website. Het is nog lang niet af en er moet nog veel aan verbeterd worden, maar het begin is er. Bij aankomst op Schiphol kwam alleen mijn koffer aan. De koffer van Ruud met al onze elektronische randapparatuur: opladers, kabeltjes om de camera’s met de computer te verbinden, onze telefoonopladers enz. zitten allemaal in die koffer. Gelukkig heb ik de helft van onze foto’s al op de Eee Pc gezet, nadat ik die heb uitgezocht, kan ik foto’s van de eerste helft van onze reis plaatsen. Voor het tweede deel – dat nog in de camera zit – moet ik een oplossing bedenken, mijn card reader is namelijk sterk verouderd en die kan de moderne snelle kaartjes niet lezen.

Onderweg kon ik vanwege een mij onbekende reden niet bloggen. Mijn lieve kleine Eee liet mij lelijk in de steek. Dat wordt dus uitzoeken wat er aan de hand is. In Nederland kon ik altijd wel bloggen. Turkse Firewalls?

Ik heb nogal wat huiswerk dit weekeinde. Mijn tomaten moeten de grond in, mijn pompoenen ook. Van een ervaren tuinier uit onze groep hoorde ik dat twee pompoenplanten genoeg zijn voor een tuin van ons formaat, de uitlopers kunnen wel vijf meter worden!

Ook waarschuwde hij mij dat mijn aubergines opgebonden moeten worden en dat ik ze dan niet te groot moet laten worden, anders vallen de planten om. Waarschijnlijk heb ik daar te veel van, maar de slakken hebben al buitengewoon veel interesse getoond, dus ik wacht even met wegschenken. Peper plantjes heb ik ook in overvloed. Dit weekeinde ga ik verder met verspenen, en dan heb ik er denk ik zo’n 20, wellicht wordt dat een verloting.

Ik hoop dit weekeinde wat tijd te vinden om dit blog bij te werken, anders komt het in de loop van de volgende week.Update 2 mei: Inmiddels is Ruuds koffer terecht. Gisterochtend werden wij om half acht ’s ochtends gebeld door een vrolijke meneer van Turkish Airlines met het bericht dat de koffer terecht is. Hij is behangen met labels, door een koerier afgeleverd bij ons thuis. Wel hebben wij een ding geleerd: nooit je electronica in de ruimbagage!

2 Reacties naar “Weer thuis: huiswerk”

  • Mado:

    Weer thuis heb ik meteen gekeken of ik op deze pagina kan komen. Dit bericht tik ik op mijn trouwe Eee, die ik onterecht beschuldigd heb van het frustreren van mijn blogambities. Kennelijk wordt er in Turkije censuur toegepast. Weet iemand wat “zijnwijdat” in het Turks betekend? Misschien heb ik iets verkeerds gezegd of gedaan waarmee ik een blokkade verdiend heb. Het zal wel nooit helemaal duidelijk worden. Gelukkig werkt alles naar behoren en kan ik van de week dit blog bijwerken.

  • Eindelijk weer eens bericht. Fijn dat je weer thuis bent en voor een Apeldoornse geldt nu rust 🙂

Mijn Foto's

Huiswijn