apple_ipad-1Ik heb de iPad gezien. In de Media Markt Amsterdam Arena. En nog meer, ik heb er mee gespeeld! Het is een groot uitgevallen iPhone met een hoogglanzend scherm. De iPad is heel erg dun, 1,3 cm, maar hij lijkt dunner. De vingerbediening is eenvoudig, het scherm reageert snel, maar niet alle apps starten zoals je verwacht. Sommige apps draaien automatisch naar horizontaal, ook als je de iPad vertikaal houdt. (Zoals een bijgeleverd spelletje).  Als je wilt mailen verschijnt er een toetsenbord op het scherm, dat je met één vinger kan bedienen. Het ziet er allemaal heel mooi en gelikt uit, maar wat moet je met een iPad, wat voegt hij toe?

Ik zag geen hysterische taferelen, geen rijen mensen die een glimp probeerden op te vangen van de iPad.  Eerder hadden de meeste mensen hetzelfde als ik. Wat moet je met een iPad? Buiten werken in de zon, zie ik niet echt zitten met zo’n hoogglanzend scherm. Er zitten leuke apps op, maar nou ook weer niet geweldig. Natuurlijk, die komen wel, maar ik werd niet hebberig. En dat is gek. Een oude gadget freak, die niet hebberig wordt. Wat is er dan fout met de iPad?

Er is niets fout met de iPad. Maar hij kan niets wat een iPhone of netbook ook niet kan, eerder minder en voor veel meer geld. Kijk hier maar eens. (Overigens de Media Markt verkoopt de iPad nog niet.)

Na enig nadenken heb ik een nuttig gebruiksdoel gevonden voor de iPad. Als digitaal kookboek! De iPad is zo dun, dat hij makkelijk in mijn kookboeken standaard past. Hij neemt minder ruimte in dan een van mijn netbooks en door het grote scherm is het makkelijk lezen. De iPad heeft een fantastisch kleurenscherm, dus alle receptenfoto’s zien er heerlijk uit. Dus toch maar aan de iPad?

3 Reacties naar “iPad”

  • Mado:

    @Martijn: alle voorbeelden die Erwin Blom geeft kan je ook met een netbook of een laptop. Geen echt argument om een iPad te kopen. Maar wie weet verander ik over een poosje van mening….

  • Martijn:

    http://www.erwinblom.nl/blog/2010/4/10/de-ipad-en-nu-verder.html
    leuk artikel van Erwin Blom. En die kan het weten 🙂

  • De iPad is wel heel mooi om te zien. De prijs is heel hoog op die pagina die jij geeft. Voor minder dan € 999,00 heb je ook een laptop van de Mac en die heeft wel meer mogelijkheden. Ik wacht daarom maar op de volgende generatie, dan heb je meer mogelijkheden. Of ik moet een prijs winnen… Hoe lang duurt zo’n generatie tijdperk eigenlijk?

Mijn Foto's

Huiswijn