Dolfijnen Vandaag kreeg ik een vreselijke email. Een mail met foto’s van een dolfijnenslachting in Denemarken. Het schijnt daar een jaarlijks volksvermaak te zijn, waarbij jonge mannen laten zien hoe stoer ze zijn door het doden van dolfijnen met een pikhaak. Ik wil niet alle foto’s plaatsen, ze zijn te erg voor woorden.

Bedacht op een Hoax (dit kan toch niet waar zijn?) heb ik dit evenement “gegoogelt”. Tot mijn schrik is het geen Hoax. Het internet puilt uit van de petities en statements tegen dit volksgebruik. Japan en Denemarken zijn de grootste dolfijnendoders zo blijkt. Teken de petities, laat dit vreselijke gebruik stoppen!

Wil je meer weten? Hier een kleine selectie van de artikelen die te vinden zijn op internet, waar je ook meer foto’s kunt vinden.

http://www.petitiononline.com/g0lf1nh0/petition-sign.html

http://www.petitionspot.com/petitions/faroeislands

http://stormblast1953.blogspot.com/2009/01/dolfijnen-slachting.html

http://anti-dolfijnenslachting.hyves.nl/forum/2708365/qt_C/Denemarken_slachtpartij/?&pageid=CXSJGOC4XEOKCO4C

8 Reacties naar “Dolfijnenslachting”

 • Ik ben het met alle eerdere reakties eens, het is niet te geloven zo verschrikkelijk.
  Als we als mensheid ons niet bewust (willen of kunnen) worden van wat er allemaal wordt uitgehaald met dieren, met de natuur en ook met andere mensen, dan is alles reddeloos verloren.
  We hebben de plicht om verder te ontwikkelen, anders is het voorbij…

 • Mado:

  @Mam: als je er maar niets koopt en tegen de Denen die je ontmoet vertelt hoe vreselijk je dit gebruik vindt. Als iedereen dat doet helpt het misschien.

 • L. Nievaard:

  Gadver helaas ga ik dit jaar door Denemarken op weg naar Noorwegen.
  Mam

 • Mado:

  @Henk: alles voor het goede doel 🙂 ga zo door!

 • Henk:

  Fijn dat je mijn blogje geplaatst hebt op je druk bezochte site,
  het heeft erg veel bezoekers opgeleverd (de laatste maand ongeveer een 200!!!)
  Hopelijk helpt het!!

 • Mado:

  Ga niet meer met vakantie naar Denemarken, koop geen Deense producten en teken alle petities. De Deense regering moet dit stoppen, een beschaafd land doen zo iets niet (en een onbeschaafd land ook niet). Ik ben er werkelijk kapot van, dat dit soort dingen in Europa gebeuren. Ongelofelijk!

 • Peter van de Ven:

  Kunnen we deze dwaze nietsontziende moordenaars inclusief hun gewetenloze regering, niet berechten voor deze onacceptabele slachting! Je moet toch wel een heel ziek persoon zijn, om dit te kunnen doen. Ik wens eenieder die dit deze vriendelijke dieren aandoet, het allerslechtste toe!
  Hoe kunnen we dit stoppen!!!

 • Ik wist dat ook niet. Vreselijk en dat in Denemarken. Het krijgt meteen een andere kleur.

Mijn Foto's

Huiswijn