DSC00971 (Large)Ik heb het al eerder aangestipt: wij zien zoveel rustige oude honden in de stad. Wij vroegen ons al af of de Atheners geen honden in huis, maar misschien op straat houden. Na wat gezoek blijkt niets van dit alles, het zijn echte zwerfhonden.

DSC01166 (Large)Ik hou van Grieken. Want wat doen zij met deze zwerfhonden? Ze stoppen ze niet in asiels, maar wel wordt er voor de honden gezorgd. Ter ere van de Olympische Spelen in 2004 zijn de honden ingeënt en gecastreert en na behandeling weer losgelaten in hun eigen buurt. Zo wordt het probleem niet groter en de honden worden door de bewoners verzorgd. Overal in het centrum van Athene zie je etensbakken of ergens op een krant hondenbrokken liggen.

DSC00825 (Large)Als je de honden ziet, is het duidelijk dat ze niets tekort komen. Sommigen hebben een halsband met een leren hanger, maar er zijn er ook zonder. De honden zijn erg rustig, ze blaffen niet vaak en brengen de dag voornamelijk rustig op hun plekje door. Soms zie je er een zijn ronde maken: dan moet er gegeten worden. Je ziet ze dus ook bij alle opgravingen. Ze horen er thuis.

DSC00722 (Large)Iets soortgelijks is aan de hand met de katten. We hebben inmiddels veel loslopende katten gezien (en gefotografeerd) buiten dat ze vuil zijn, maken ze geen ondervoede indruk zoals in sommige andere landen. DSC00851 (Large)Petje af voor de Atheners!

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn