wordpress-must-dosDe afgelopen week kon ik niet bloggen. WordPress was van de ene op de andere dag zo traag geworden dat er niet mee viel te werken. Ik heb van alles geprobeerd: al mijn internet programma’s afsluiten. Poorten in mijn firewall openzetten. Kijken of mijn provider mij wel de volledige bandbreedte gaf. Ruzie maken met mijn geliefde omdat hij met zijn eeuwige bit torrents wel de hele bandbreedte moest opsouperen, tot ik het maar opgaf: dan maar niet bloggen! Inmiddels had ik wel een bericht klaarstaan (Banstraat) dat ik gemaakt heb op mijn kleine Trendtacje (die gebruikt de mobiele versie van WP)  Maar ook met dit Linux computertje kon ik niet op de gewone WP-Admin pagina komen. Gek genoeg kon de website zelf wel bezocht worden, daar was niets mee, alleen als je in het backend wilde, werkte het niet. Dus uiteindelijk (waarom niet eerder, weet ik ook niet, gewoon niet aan gedacht) maar eens gegoogeld op “traag WordPress”. En ja hoor, ik was niet alleen. Vele verhalen van mensen met dezelfde narigheid maar ook hoe die het probleem opgelost hebben: met WP-Cache!

Hoe installeer je WP-Cache? (Voor het geval er lezers zijn met dit probleem). Probeer in het WP Dashboard te komen (kostte mij bijna een uur, daarna kreeg ik een blanco pagina, maar nadat ik die opnieuw had geladen, zat ik er in.) Zoek in het menu naar het onderdeel “Plugins”, ga naar “Toevoegen”. Tik in het zoekvenster WP-Cache. Dan weer even wachten, als de pagina uiteindelijk staat, vind je vrijwel bovenaan WP-Cache van Ricardo Galli Granada. Klik op de rode button “installeren”. Zodra je het bericht ziet “installatie gelukt” sluit je de pagina. Ik heb daarna WP opnieuw opgestart en zowaar, ik kon weer gewoon bloggen! Hierna moet je wel nog even in je instellingen WP-Cache aanzetten. WP is weer snel als vanouds. Ricardo bedankt!

4 Reacties naar “WP-Cache”

  • Merk jij dat mijn blog sneller is?

  • Ik heb geen tijd en niet zoveel verstand van dit soort zaken. Die eer laat ik aan jou.

  • mado:

    Dat werkt anders, lees maar even de toelichting. Je kan het natuurlijk altijd proberen. Maak jij dan ook een blog over het effect van de plugin?

  • Ik heb ook de plug-in geïnstalleerd. Volgens mij heeft het systeem wel iets gewonnen aan snelheid, maar bij mij was het niet zo erg als bij jou. Ik zag dat er ook nog een super cache is…. Wat weet jij daarvan?

Mijn Foto's

Huiswijn