gkb (Large)Er zijn websites die zich bedienen van namen of het uiterlijk van andere websites, bekende merken of instellingen. Vandaag werd ik gewezen op deze site: gkb.eu. Deze site bevat een opsomming van alle kredietbanken in Nederland. Gegevens overgetikt uit het telefoonboek met daarnaast  reclame. Kennelijk valt daar dusdanig mee te verdienen dat het de kosten van een domein en de investering in tijd goedmaakt.

Het is schrijnend als je commentaren op de site leest: vragen van mensen die diep in de problemen zitten en op zoek zijn naar hulp, die afgescheept worden met een opmerking in de trant van “dan moet u bij het bureau voor schuldhulpverlening zijn“. Er wordt niet eens de moeite genomen om een telefoonnummer of adres te geven. Dit is een recamefuik. Op deze website staan ook nog eens onjuiste en onvolledige gegevens.  Bijvoorbeeld die van de Gemeentelijke Kredietbank Amsterdam.

Naar aanleiding van klachten schijnt de NVVK actie te willen ondernemen om dit soort sites te sluiten. Ik hoop dat het lukt. Dit is een kwalijke manier van geld verdienen.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn