bos_balkenende_206411eOpgeruimd staat netjes, was mijn eerste reactie op het bericht dat het kabinet gevallen is. Had veel eerder moeten gebeuren, bijvoorbeeld tijdens het AOW-debat. Maar daar wil ik het niet over hebben, maar over het NOS-journaal.

De laatste dagen kan ik het NOS-journaal niet meer aanzien. Niet vanwege Vancouver, niet vanwege de nieuwe “anchorman”, maar vanwege de berichtgeving over de kabinetscrisis. De hetze die gevoerd wordt tegen Wouter Bos. Doet de PvdA eindelijk iets goeds: het kabinet houden aan een eerder gedane toezegging, zijn zij plotseling de spelbedervers. Van alles wordt ingezet om maar te bewijzen dat Nederland in Uruzgan moet blijven. De ouders van de gesneuvelde militair Krist, collega militairen en natuurlijk allerhande hoge omes die komen uitleggen dat Nederland een vreselijk gezichtsverlies lijdt omdat wij de NAVO brief met een beleefd bedankje terugsturen.

Maar wie heeft nou deze situatie gecreëerd? Dat was toch CDA-minister Verhagen? Ik zag hem dat zelf  toegeven tijdens de debatten in datzelfde journaal. Ook hoorde ik in het journaal dat Bos op het fatale moment waarin de brief besproken werd,  niet aanwezig was. Natuurlijk had hij er van kunnen weten, maar men had natuurlijk ook even contact kunnen opnemen met Bos om het verzoek te bespreken voor men toestemming voor de brief gaf. Laat het duidelijk zijn: ik ben tegen onze aanwezigheid in Uruzgan. Maar de manier waarop hier gegoogeld wordt met de werkelijkheid slaat alles. Het journaal probeert niet eens de schijn van partijdigheid te vermijden. Kennelijk zijn al die “embedded”  journalisten letterlijk “ingepakt”. Nou ik niet!

Nog even een toevoeging: iedereen die nu denkt dat ik de komende verkiezingen PvdA ga stemmen heeft het mis. Dat denk ik niet. Ik blijf nog even zweven. Ik weet zelfs nog niet wat het deze gemeenteraadsverkiezingen moet worden. Maar daarover later meer.

1 Reactie naar “Rare zaken: NOS-journaal”

  • Die linker stropdas helpt dus ook niet. Ik vind die neus overigens wel mooier dan die rechter. Het wordt weer spannend….

Mijn Foto's

Huiswijn