msn-messenger-remote-accessVandaag kreeg ik een blij MSN bericht van mijn jongste dochter: ze had via een website een laptop gewonnen. Ik blij, wat leuk voor haar. Even later ontving ik nog een bericht: dit keer had ze een iPhone gewonnen. Vier dagen geleden had ze via een gratis website een spelletje gespeeld en vandaag had ze de iPhone ontvangen.

Zoveel geluk, dat kan niet waar zijn! Voor ik de telefoon pak om mijn dochter te feliciteren, heb ik toch maar even googeld. Want zeg nou zelf, wie wint er nu twee keer een prijs via Internet, dat is wel heel bijzonder. En ja hoor, het is niet waar. Kennelijk waart er een MSN virus rond dat berichtjes verstuurd met het blije bericht dat iemand die je kent een prijs gewonnen heeft. In dat bericht staat een link. De bedoeling is natuurlijk dat je op die link klikt, zodat ze ook jouw adressenlijst kunnen inpikken en zo het bericht verder sturen.

Vanaf nu ben je gewaarschuwd. En Jessica het spijt me voor jou, ik denk dat je lang op die Laptop en iPhone kan wachten.

2 Reacties naar “MSN: nepberichten”

Mijn Foto's

Huiswijn