LuggageProsGisteren ontving ik bovenstaande mail en schrok me rot. Niet omdat de mail er net zo uitzag als hierboven (dat is om privacy redenen) maar vanwege het bedrag dat afgeschreven zou worden van mijn creditcard. Even later ontving ik nog twee mails, deze:

MarcariaEn deze:

Marcaria2Al met al werd er met deze drie transacties geprobeerd een kleine 3000,00 dollar van mijn rekening af te schrijven voor waanzinnige zaken. Een domeinnaam en hosting van een website voor een exorbitante prijs, 2 waardebonnen van elk 500 dollar voor bagageopslag? Ik kreeg spontaan de hik. Meteen de betreffende firma’s gemaild om de bestellingen te annuleren, de creditcard firma gebeld voor een Internetblokkade op mijn creditcard en Google aangesproken op het lek in hun beveiliging. Zij hebben meteen een onderzoek ingesteld en vergoeden alle schade die voortvloeit uit dit soort misbruik. Maar dat wil je toch niet. Je wil dat dit niet gebeurt.

Inmiddels heb ik een bevestiging van de Creditcardfirma dat er niets is afgeschreven en een bevestiging van Luggage Pros dat de bestelling is geannuleerd. Alleen de website hoster, Marcaria.com deelt mee dat “According to our records you requested the domain registration(s) below, please be aware payment is pending“. Die kunnen dus lang wachten!

Inmiddels heb ik mijn creditcard gegevens van Google checkout verwijderd, mijn wachtwoorden voor al mijn Google accounts aangepast (zware encryptie) en met mijn creditcardfirma afgesproken dat er voorlopig – tot tegenbericht – geen internetaankopen gedaan worden.

1 Reactie naar “Google Checkout: is dat schrikken!”

  • L. Nievaard:

    Ben blij dat ik te dom ben om op internat te kopen. Ga wel naar de winkel en mocht ik via internet iets koop dan vraag ik wel
    om een acceptgiro kost 50ct. extra

Mijn Foto's

Huiswijn