WINTERBERG-WC SKELETON BOBSLEEVanmorgen rolde ik even uit mijn stoel. Niet omdat Edwin van Calker in Vancouver stopt met bobsleeën. Ik begrijp die man wel. Maar die bondscoach De la Hunty, die begrijp ik niet. Lees even wat hij over de affaire weet op te merken:

“Edwin heeft het talent. Hij is de laatste jaren zo ontwikkeld. En als een stel meiden hier veilig naar beneden kan komen, moet hij dat ook kunnen.” en “Het liefst had ik tegen hem gezegd dat hij zich niet als een meisje moet gedragen en dat hij als de sodemieter in die slee moest stappen.”

Dit lijkt mij geen goede coach. Niet alleen is hij een sexist, in zijn woordenboek is “meisje” iets minderwaardigs, maar hij heeft ook weinig begrip voor de angst van van Calker.

Het leukste is dat een paar pagina’s verder (pag. 26 en 27) een artikel staat onder de kop “Vrouwen wel fier overeind”. Het Nederlandse vrouwenteam heeft een achtste plaats veroverd in Vancouver. Wie is er hier nu een “meisje”?

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn