Vandaag na een voorspoedige reis aangekomen in Athene.  Het zag er even naar uit dat er van alles mis zou gaan, maar dat viel gelukkig mee.

Aangekomen bij het Amstelstation stond er een bericht op de mededelingenborden: als gevolg van een wisselstoring zouden er minder treinen rijden. Gelukkig zat het mee: na vjf minuten kwam de trein die wij moesten hebben. Dat dachten wij.

Omdat wij de volgende halte moesten overstappen  bleven wij bij de deuren van de trein staan. Plotseling rennen allemaal mensen langs ons de trein uit. Wij vragen wat er aan de hand is. Blijkt dat de trein helemaal niet naar Duivendrecht gaat, maar naar Utrecht! Net bijtijds konden wij de trein uit. Rare jongens bij de NS. Je zou toch verwachten dat zo’n bericht op de mededelingenborden staat. Het bericht werd wel in de trein omgeroepen, maar zo dat wij, in het portaal bij de uitgang, niets hoorden.

DSC00608 (Large)Tegenwoordig kan je niet alleen on-line inchecken bij de KLM, maar je kan ook zelf je bagage verzendklaar maken. Nog even en er is geen personeel meer nodig en kan je zelf de hele reis regelen, vanaf het boeken via internet, het on-line inchecken en verzendklaar maken.

Ook in Duivendrecht was vertraging, maar de trein reed en alsof de duvel er mee speelde, ook ons vliegtuig had vertraging. Twee passagiers konden de weg naar het vliegtuig niet vinden of misschien hadden ze ook last van de wisselstoring.  Al met al startten we ook hier met vertraging.

DSC00616 (Large)Tijdens de vlucht werd ons voor de lunch de twee kleinste broodjes die ik ooit gegeten heb, geserveerd. Ze waren wel eetbaar, maar vulden allerminst. Ter compensatie werd er wel voldoende te drinken aangeboden.  Na aankomst was de metro snel gevonden, maar welke lijn moesten we hebben? Het duurde even tot wij doorhadden dat er maar één lijn is die wij konden nemen en dat die ook nog de goede kant opging, die Griekse letters!

Het was wel gek om bij aankomst in Athene te zien dat de Grieken nog met hun winterjassen aan lopen. het is 19 graden en onbewolkt stralend weer! Kennelijk zijn dit voor hen “winterse” temperaturen!

DSCN2340 (Large)Nu zit ik in ons hotel achter mijn Eee. Ook hier wilde het internet niet meteen, maar het is toch gelukt. Inmiddels heeft Ruud een kruidenier gevonden en van alle Griekse biermerken (en van de buitenlandse bieren die in Griekenland gebrouwen worden), een blikje gekocht voor zijn verzameling.

Vandaag houden we het simpel. We eten in het hotel (heeft zeer lovende recensies op internet en het uitzicht op de Acropolis moet erg mooi zijn) en daarna vroeg naar bed.  Morgen de Acropolis en het bijbehorende museum.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn