Hart voor AmsterdamVanmiddag was ik bij een bijeenkomst waar de gemeente in samenwerking met een aantal bedrijven de ambitie uitsprak om gezamenlijk de armoede in Amsterdam met 50% terug te dringen.

Een ambitie die met investeringen in, en steunen van particulier initiatief, samenwerking met instellingen voor maatschappelijk werk, vrijwilligersorganisaties en de gemeente bereikt moet worden.  Tijdens deze conferentie werden een aantal voorbeelden door de Delta Lloyd Groep Foundation gepresenteerd met een oproep tot samenwerking aan andere bedrijven. De oproep had resultaat. Nog tijdens de bijeenkomst gaven verschillende bedrijven zich op, al kon ik mij niet aan de indruk onttrekken dat een belangrijke drijfveer was om de eigen naam met die van de wethouder op het “Pact voor Amsterdam” vermeld te zien.

Maar laat ik niet sacherijnig doen. Hart voor Amsterdam is een goed initiatief en ik ben benieuwd of over drie jaar de armoede in Amsterdam inderdaad met 50% is afgenomen.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn