De afgelopen dagen ben ik heerlijk zoet geweest met mijn nieuwe speeltje: mijn Trendtac UMPC. Ik was alleen niet zo tevreden met zijn mogelijkheden. Gelukkig wordt via Internet een oplossing geboden. Via de Hyvespagina van de “Trendtac Intertoys Laptop” pagina, werd ik gewezen op het MX4 Ultra OS (Mattux 4). Een OS dat veel van de beperkingen van de EPC 700 opheft. Dat wilde ik wel proberen, maar eerst het meegeleverde OS verkennen. Daar was ik snel mee klaar. Internet via een draadje werkt probleemloos, in tegenstelling tot WiFi. De mogelijkheden zijn minimaal, maar voldoende als je onderweg wil mailen of bloggen. Foto upload zal je er niet snel mee doen. Het apparaatje heeft net genoeg opslag voor één foto, maar het kost nogal wat tijd. Het processortje (400Mhz) is niet echt gebouwd voor multimediaal werken. Na een dag pielen was ik het zat. Het mes moest er in.

Volgens de instructies van de fabrikant kan je een recovery uitvoeren via een SD kaart. Image gedownload en flashen maar. Dat had ik gedacht. Na ettelijke keren proberen ben ik naar mijn dochter gegaan om de handleiding op te halen, wie weet stond daarin de oplossing. Helaas kon ook de handleiding niet helpen. Gelukkig Hyves wel! Daar stond een truc (shift links en Fn en shift rechts ingedrukt houden tijdens opstarten, daarna Pc’tje uitzetten en opstarten met F3) en laat hij het daarna doen!DSC00520 (Medium)Na het drie maal “enter” indrukken verscheen bovenstaand bericht op het scherm en heel veel puntjes. In de tussentijd ben ik wat anders gaan doen, het flashen van een OS is altijd een spannende klus. Na een automatische herstart kreeg ik dit te zien:DSC00522 (Medium)Mijn EPC 700 is nu een echte Linux machine geworden. Met een startmenu, adblocker, downloadhelper, spelletjes (waaronder Doom), volledige terminal toegang, 3 verschillende browsers, een officesuite, verschillende editors, media player, image editor enz. (wel alles in het Engels). met andere woorden het is een net echte Pc geworden.

Het enige dat mij stoort is die vette pinguin op het bureaublad. Dat moet een StarTrek afbeelding worden. Maar hoe doe ik dat? Wij zijn dus vanmiddag op bezoek gegaan bij Rob (Je Meent Het).Hij weet veel van Linux. En inderdaad, hij kon het bureaublad bestand (TuxLinux.png) vinden en wijzigen in de geassimileerde aarde. Hieronder het resultaat (Geschreven op mijn EPC 700 BL De foto posten vanaf mijn EPC lukte niet, de WP Dashboard pagina staat te vol voor het kleine schermpje en in de mobiele WP versie kan je geen foto’s uploaden).EPC 700 001 (Medium)(O Ja vergat ik het bijna, draadloos internet werkt inmiddels, het bleek een IP-conflict te zijn tussen het draadloze en bedrade netwerk. Nu maar hopen dat wifi het blijft doen 🙂 )

8 Reacties naar “Trendtac EPC 700: de makeover”

 • Mado:

  Ik gebruik zelf 3mx ultra met de stick, werkt prima!
  😀

 • Mado:

  Beste Nihat,
  Je hebt de bijgeleverde USB Stick nodig.
  Groetje,
  Mado

  • nihat:

   Hoi Mado
   Bedankt voor je snelle reaktie, werkt Deze stick
   ook met 3mx distro. Ultra3 en 4.0
   Groet nihat

 • nihat:

  Hoi
  Ik krijg de WiFi niet werkend. Heeft de trendac. Een Ingebouwde Wifi, of heb je Een wifi. Usbstick Nodig.

  Groet. Nihat

 • Ik wil heel graag op mijn Trendtac EPC 700 die make over doen! Alleen ben ik niet zo erg goed in dat soort dingen zou iemand mij hier mee kunnen helpen??

  • Mado:

   Beste Jeffrey,

   Waar woon je? Stuur me een e-mail (adres onderaan de pagina) dan kunnen we kijken wat ik voor je kan doen.

   Mado

 • Mado:

  Brand het rode lampje vooraan als je de epc met de lader er in aan het stopcontact zit? Zo ja, dan zou de epc in principe moeten kunnen opladen. Daarna zou ik eerst proberen om de epc 700 te resetten. Onderaan de epc, onder het zwarte label met het modelnummer zit een klein gaatje. Steek hier een pennetje (van een paperclip of iets dergelijks) in en start daarna de epc op. Werkte dat? Wat zie je als hij opstart. Als er helemaal niets gebeurt kan het zijn dat de accu niet in orde is. Werkt hij wel als de oplader in het stroom zit?
  Kom je er niet uit dan kan je veel informatie (en hulp) vinden via deze (Engelstalige) website: http://linuxlaptopforum.ark2webdesign.co.uk/index.php
  Ook is er een Nederlands forum op Hyves: http://trendtac.hyves.nl/
  Tenslotte is er nog deze website waar je veel programma’s en scriptjes kan vinden voor ons kleine pc’tje: http://www.3mx-linux.co.uk/

  Ik hoop dat het lukt om de epc weer leven in te blazen!

 • Martin:

  Hallo,
  Mijn zoon heeft via internet een epc 700 gekocht maar na een tijdje aan de oplader geeft hij nog geen reaktie.
  Zit ook geen handleiding voor de hardware bij ,heb deze via internet geprobeerd te krijgen maar is (nog) niet beschikbaar.
  Zou u mij(hem)kunnen helpen want ik vind het nogal rot voor hem.

  mvg.

  M.Bomers

Mijn Foto's

Huiswijn