Computeren 003 (Medium)Wennen aan een nieuw besturingssysteem is ploeteren. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn zwager, Rob. Hij is de Linux-expert in de familie. Hij werkt al veel langer met Linux. Zondag kwam hij bij ons eten en met mijn Trendtacje spelen. Ook voor hem had het apparaatje nog wel verrassingen, zo werken bepaalde commando’s niet en werken installaties een beetje anders. Toch lukte hem wat mij niet lukte: hij kreeg vi aan de praat en bash. Maar het allermooiste: hij heeft er voor gezorgd dat mijn beeldscherm automatisch gedimd wordt. Standaard staat het beeldscherm op een stand die pijn aan mijn ogen doet. Misschien handig in de volle zon, maar normaliter niet. Hij heeft een scriptje geschreven waardoor ik nu niet meer bij het opstarten de regel echo “60”>/proc/jz/lcd enter, hoef in te tikken. Nu doet hij het vanzelf. Ik ben benieuwd wat wij het apparaatje nog meer kunnen leren.

2 Reacties naar “Linux IV: ploeteren”

Mijn Foto's

Huiswijn