Have an empty freshly formatted (fat32) SD card or USB stick handy. (512 meg or larger required)
Insert it. (if using usb, remove your sd card so as to not backup the ‘entire’ SD card also.)
Open xterm.
Type in: cd /
Type in: tar -cvf /USB/USB_1/backup.tar *   (or use /SD/SD_1/backup.tar * if using a blank SD card)
Wait and watch while text scrolls in xterm for a few minutes.
Your backup is complete when you get an error message (this is normal and harms nothing)

Thats it. Backup is now on SD/USB card.

To make your backup.tar into a usable Recovery.img do the following:
cd /SD/SD_1/  (or /USB/USB_1)
mv backup.tar Recovery    (no file extension)
bzip2 Recovery      (takes quite along time to complete)
mv Recovery.bz2 Recovery.img

Thats it. You now have a custom backup Recovery.img

Dat is de gebruiksaanwijzing. In de Trendtac Epc wereld is Wicknix (Matt O.) een grootheid. Gelukkig deelt hij zijn kennis met de wereld en kan ik aan de slag met het maken van een backup.
Backuppen01Backup in uitvoering

Die backup is hard nodig. Gisteren heb ik een patch gevonden waarmee ik mijn pinguïn terug kan zetten op het bootscherm. Meteen de stoute schoenen aangetrokken en in de sourcecode gekeken. Het is duidelijk dat in het bestand twee plaatjes staan: een blauwe en een groene pinguin. Maar hoe installeer je de patch? Moet het net als een kernelbestand, opstarten met een SD kaart en dan flashen maar? Op de website waar ik de patch vandaan gehaald heb staan geen instructies. Het is dus mogelijk dat ik mijn Epc’tje brick tijdens het flashen. Ik heb vreselijke verhalen gelezen van mensen die de eerste paar bytes van hun bootpartitie overschreven waardoor hun pc’tje niet meer wilde booten. De crux zit ‘m in de juiste toetsencombinatie bij het opstarten. Maar welke moet ik gebruiken? En durf ik wel? Zou toch zonde zijn als ik het apparaatje verknal. Wordt vervolgd.

1 Reactie naar “Linux III: backuppen”

Mijn Foto's

Huiswijn