v70-cnbookDit is mijn gedroomde bootscherm voor mijn Epc 700. Ik moest natuurlijk weer de laatste firmware op mijn Trendtacje hebben, (met 3G ondersteuning) dus heb ik het apparaatje geflasht. Meteen gelukt! En nu zit ik met een lelijk spierwit bootscherm dat pijn aan je ogen doet met daarop in koeienletters CnmBook! Weliswaar mét firmware V70 (in plaats van V46) maar nu kan ik de helderheid van mijn beeldscherm niet meer aanpassen – en ik had net de code uit mijn hoofd geleerd – en dus baal ik! De huidige schermstand is veel en veel te licht. het is net alsof je in een lamp kijkt. If you dont want to fix it, dont break it!

Mijn Epc heeft nu een virtuele “bloedneus”. Dat bootscherm is best belangrijk. Ik heb het niet getimed, maar je kijkt er zeker een paar minuten naar. En dus kijk ik nu tijdens het booten naar een lelijk helderwit scherm met zwarte tekst. Nee, geef mij maar mijn pinquin terug! Helaas gaat dat niet zomaar. Ik heb bovenstaand plaatje gedownload en verkleind zodat het net zo groot is als het huidige bootscherm, en net zoveel kb’s, maar ondanks dat het bootplaatje apart bij het bestand van de firmware zat, kan ik het bootscherm niet aanpassen. Daar heb je een compiler voor nodig. Dus ga ik dit weekeinde kijken of ik met een compiler in het uboot bestand kan komen en het plaatje aanpassen.

Update 21.15: inmiddels heb ik een patch geïnstalleerd van Skytone, de fabrikant van mijn Epc 700. Nu kan ik de helderheid van het scherm aanpassen en zou de WiFi het nu beter moeten doen. In plaats van Tux, of  Cnm Book! staat nu “Skytone” op mijn bootscherm.  Niet geweldig, maar beter dan het vreselijke vorige bootscherm. Nu verder studeren hoe ik Tux terug krijg!

3 Reacties naar “Linux II: if you don’t want to fix it, don’t break it!”

  • Mado:

    Gisteren heb ik een backup gemaakt van mijn Trenstacje. En, meteen gelukt! Nu ga ik experimenteren met een andere distro. Ben benieuwd! 🙂

  • Mado:

    Ja maar dat is Windows en met Linux moet je daar echt veel meer voor doen. Om te beginnen gebruik je niet Acronis of zo iets, maar je geeft in de terminal een aantal commando’s waarna alle bestanden geschreven worden naar een bestand, daarna moet je dat bestand inpakken tot een recovery file. Dat wordt dus een volgend experiment.

  • Jij bent toch degene die altijd back-ups maakt?

Mijn Foto's

Huiswijn