Via Martijn kwam ik bij de website .god.voor. dommen terecht. Een op het eerste gezicht interessante website. Een website die de wereld vanuit een Atheïstisch standpunt bekijkt en commentaar levert op allerhande situaties waarin mensen zich beroepen op hun geloof bij hun handelen. Maar na wat rondsnuffelen kreeg ik mijn twijfels. Bovenstaande (oude) video heb ik via hun website van YouTube geplukt. Het is inderdaad een mooie illustratie van de argumenten waarvan sommige mensen zich uit naam van God bedienen om andere mensen te beknotten in hun vrijheid. Maar er is meer.

De Jezus batterijmeter, die gedownload kon worden voor op je mobiele telefoon, maar die op verzoek van de bond tegen het vloeken van de website van Jamba verwijderd is.

Op de website staan nog veel meer interessante artikelen en filmpjes. Tot zo ver allemaal leuk. Maar er is nog meer. Zo is een apart deel van hun website ingericht als GvdTube. Hier staan onder andere filmpjes in rubrieken als Humor, Pure Ownage, Het beste van religie en The atheïst alliance. Veelal amusant of  informatief.

Sommige filmpjes zijn anders van karakter. Islam, what the west needs to know, een film die eeuwen van geweld onder de Islam portretteert maar vergeet de hand in eigen (Christelijke) boezem te steken. Een film die ik door de teneur niet kon uitzien. De film trof mij als stemming makend.

Submission deel 1 van Ayaan Hirsi Ali en Theo van Gogh is er ook te zien. Submission is een statement tegen het beeld van de vrouw in de Koran. Als klap op de vuurpijl staan er beide versies van Fitna de movie van Geert Wilders. Films die voornamelijk beroemd zijn geworden door de ophef die rond deze producten ontstond, maar niet door hun inhoudelijke argumentatie of beeldvoering. Fitna is een ordinair pamflet en heeft niets met Atheïsme te maken, maar meer met Islamangst. Deze films staan er zonder commentaar. Ik vind dit te weinig. Deze films schoten bij mij in het verkeerde keelgat, Natuurlijk is het zo dat deze films en de makers door sommige moslims in de ban gedaan zijn. Dit schrijvend begrijp ik dat dit de motivatie voor plaatsing geweest moet zijn. Maar ik twijfel.

2 Reacties naar “God voor dommen?”

  • Erik:

    Ietsje aan de late kant, want ik zie dit stukje nu pas via een link in de stats, maar inderdaad. De films staan er omdat ze relevant zijn. Niet omdat ik deze films de moeite waard vindt of zelfs belangrijk. Net zoals ik andere films interessant vindt en post.

    Ter info 🙂

  • Dat heb je weer mooi gedaan. Waar haal je de tijd vandaan.

Mijn Foto's

Huiswijn