Als ik eenmaal ergens mee begin, ben ik moeilijk te stoppen. Martijn liet mij zien dat ook mijn gegevens te vinden zijn, als je maar even zoekt. Dus besloot ik eens te kijken wat ik over anderen kon vinden. Ik begon bij Edward. Ik neem aan dat mijn proefpersoon geen bezwaar heeft, zijn gegevens zijn overal over het Internet gestrooid en onlangs mailde hij zelf zijn website, dus neem ik aan dat hij graag bezoek wil hebben. Ik ben gestart met (natuurlijk) google: Edward op internetMaar liefst 150.000 pagina’s in het Nederlands over Edward. Zou dat echt waar zijn? Dus heb ik aan de bovenste vermeldingen een bezoek gebracht. te weten: “simpel en goed dan is het dubbel zo goed“: zijn weblog, Linked in; zijn professioneel profiel (Amsterdam Area, Netherlands directory), Weblog Herstelling, zijn profiel op Hyves.nl waaruit blijkt dat hij maar liefst 132 vrienden heeft. Dan natuurlijk  Twitter, en Veni, Vidi, Vici, een ander weblog van mijn doelwit en vergeet vooral Facebook niet, waar hij ook een pagina heeft. Ook vond ik Edward op een site die ik nog niet kende: 123people.com nu weet ik ook dat er veel meer personen met een zelfde naam zijn, maar deze pagina is echt van Edward zo blijkt uit de steekwoorden. Dan nog Plaxo.com, en stellingvanamsterdam.nl waar een futuristische foto van Pampus van zijn hand staat, plus een verslag van zijn werkzaamheden als directeur van De Herstelling. Tenslotte fileunder.nl waar niet zo’n aardige opmerking over hem staat. Hij kan het niet laten om overal reclame te maken voor zijn weblog. Kijk maar eens hier. Dit is een autosite: zonder emissie rijden, ook hier reclame voor zijn blog dat niets met auto’s van doen heeft. Nu ben ik al op 11 sites en er zijn er nog veel meer. Edward wil gevonden worden, zoveel is mij wel duidelijk, daarom is hij ook het onderwerp van dit bericht. Ik weet nu veel meer over Edward, zijn opleiding, huidige betrekking, zijn hobbies, wat hij vorige jaar deed en het jaar daarvoor. Eigenlijk alles behalve zijn gezinssituatie en wat hij graag op brood eet. Verbazingwekkend. Wat een tijd moet het kosten om zoveel “hits” te genereren. Edward is een beroemdheid!

8 Reacties naar “Internet en privacy II: Edward”

 • Mado:

  Helemaal gelijk, dat Smulweb account was ik inderdaad helemaal vergeten. Inmiddels heb ik natuurlijk ook mijzelf gegoogled en heb ik dat vergeten stukje webruimte teruggevonden. Ik weet nog niet hoe ik het moet verwijderen, maar dat komt vast nog wel. Mijn Netlog account is in elk geval verwijderd (dat kan daar wel) en mochten jullie nog iets tegenkomen, geef het vooral door. Stel je voor dat ik net zo eindig als Edward 🙁

 • Martijn:

  Heb je wel eens op je eigen naam gegoogled? Dan vind je een link naar een s mulw eb account, daar staat een link naar je blogspot, en daar weer een link naar hier. Dus anoniem bloggen zit er ook niet meer in 🙂

  Maar ik denk dat er weinig mensen op jou naam gaan zoeken…

 • Nee hoor ik mail Edward niet. Hij wil inderdaad bekendheid, want anders zet je op Hyves wel een bescherming.

 • Mado:

  En wat dat spastische betreft: dat was mijn website. De website van iemand die niet gevonden wil worden. veiliger kan je niet zijn, toch?

 • Mado:

  Ach ik heb wat problemen met mijn geheugen. Maar ik ken dat programma niet, dus ik houdt mij aanbevolen. Ik ben af en toe echt naïef. Maar je mag Edward mailen en zeggen wat ik gedaan heb. Gezien het aantal “hits” en postings neem ik aan dat hij geen bezwaren heeft. Het leuke is dat hij juist graag gevonden wil worden en ik alleen door een select groepje. Ik zou van hem wel eens willen horen waarom hij zoveel moeite doet om een bekendheid op het Internet te zijn. 150.000 hits, dat is geen kattepis!

 • Ik kan mij ook nog herinneren dat ik spastisch deed en jij zei dat het allemaal wel mee viel. Weet je nog?

 • Lieve Mado, dit is toch allang bekend? Kijk bij mij en je vindt een programma Pipl. Je kunt dan weer software KOPEN om jezelf weer “schoon” te maken. Doe ik niet, ik heb niets te verbergen. Ik vind het wel vervelend als ik anderen in verlegenheid breng. Daarom noem ik geen achternamen. Ik heb de gevolgen voor Edward nog niet allemaal bestudeerd. Ik zal eens gaan kijken.

Mijn Foto's

Huiswijn