Felix wordt groot. Hij is nog steeds een beetje wild. Zelfs Jerry wordt het af en toe te gortig, maar hij is wel lief en kan heel aanhankelijk zijn. Hieronder een paar foto’s van zijn ontwikkeling. Hij is een heel stuk dikker dan toen wij hem kregen en ook flink gegroeid. Deze vakantie wil ik met hem naar de dierenarts. Het is tijd dat hij gesteriliseerd wordt. Wie weet wordt hij dan wat rustiger.SNC00004 (Medium)Deze foto is gemaakt toen wij hem uitkozen in het Dierenasiel Amsterdam. Een klein wild katje van ongeveer drie maanden. De foto is gemaakt met mijn mobiel, vandaar een tikje onscherp. Hij heeft een periode gezworven voor hij in het Asiel terechtkwam en dat valt te merken aan zijn manieren. Hij verstopt de dingen die hij steelt. Hij neemt ze mee in zijn bek, om er ergens rustig mee te spelen of op te eten. Dat doet hij ook met lege yoghurtpakken. Je vind ze later ergens anders in huis terug. Inmiddels heeft hij door dat als hij rustig wacht hij vanzelf wat krijgt. En dus zit hij iedere ochtend naast mijn stoel te wachten op zijn restant yoghurt. Felix 051 (Medium)Hier Felix met zes maanden,  hij heeft een strenge blik over zich. Kom mij niet te na, lijkt hij te zeggen. Maar in die ogen branden lampjes (goed te zien op de foto hieronder). En die beloven niet veel goeds…. Felix 056 (Medium)En tenslotte zoals hij er nu uitziet: zeven maanden oud. Het is nog steeds een wildebras eerste klas. Niets is veilig voor hem, hij maakt deuren open en steelt alles dat hem leuk of interessant lijkt. Hij heeft nu ook een bijnaam: stofzuigertje. Want hij eet alles! Hij schooit overal op zoek naar eetbare waar. Het aanrechtbakje heeft zijn constante aandacht en als je niet oppast pikt hij het beleg van je brood. Ook zijn mede katten weten dat: hun bakjes zijn tegenwoordig altijd leeg. Zodra zij plaats maken staat Felix daar te schrokken.

Ook de kerstboom is niet veilig. De eerste ballen heeft hij er al uit gemept. Uiteindelijk hebben wij gisteren maar een plantenspuit gekocht. Als hij nu in de buurt van de boom komt, krijgt hij een straal water in zijn nek. En, laat ik niet te vroeg victorie roepen, het ziet er naar uit dat het werkt!

1 Reactie naar “Felix”

Mijn Foto's

Huiswijn