Ontvangende ComputerVandaag dacht ik even dat het tijd werd voor een nieuwe Pc. Ik zocht op vegatopia naar een recept voor een vegetarisch kerstmenu en plotseling slaat mijn beeld op zwart. Meteen alle stekkertjes gecontroleerd en toen dat niet hielp, de Pc uitgezet en opnieuw opgestart. Na een paar minuten weer plop, er uit! Geen gepiep, geen geratel, alleen zwijgzaam op zwart. Dus de Pc op de keukentafel, opgemaakt en het binnenwerk gecontroleerd. Zo te zien alles in orde, dus weer aangesloten, en weer na een paar minuten, uit.

Donor ComputerIk heb een back-up Pc. Een Pc voor “achter de hand”. Wij hebben hem ongevraagd tot orgaandonor gemaakt. In die Pc zat namelijk een prima AGP videokaart. Snel de kaarten verwisseld en ja hoor, dit bericht is het bewijs dat alles werkt. Ik denk dat de ventilator van de videokaart defect is. Als de kaart warm wordt, schakelt hij zichzelf uit en gaat op zwart.

Dus geen nieuwe Pc en geen Windows 7.

2 Reacties naar “Pc perikelen”

  • Mado:

    Ik zou serieus een Apple overwegen als ze wat goedkoper waren. Voor de prijs van een Apple heb ik twee Wintel Pc’s. Dan is de keuze niet moeilijk, zeker als je rekening houdt met de hoeveelheid (gratis) progjes. Maar ik ben het met je eens, het zijn machines om verliefd op te worden. Dus geen kwaad woord van mijn kant!

  • Jij bent een handige bliksem, maar overweeg toch maar eens een Apple. Je kunt er ook altijd Windows opzetten, dus je kunt switchen tussen Windows en Apple. Ik ben er verliefd op! Je hebt gezien hoe mooi de Iphone is.

Mijn Foto's

Huiswijn