Trianon Borgo Pio 2000Vandaag (9-10-2009) na een voorspoedige vlucht aangekomen in Rome. De drukte op Termini was net als de vorige keer enorm. Dikke rijen mensen stonden te wachten tot de deuren van de trein open gaan. En die gaan pas open op het moment dat de trein zou moeten vertrekken. Die is dus te laat en stampvol. Daarna op zoek naar de metro. Lijn A richting Ottaviano St. Petro. Een aardige dame verwees naar de billeteria: daar koop je enkeltjes. Een kaartje kopen in het Italiaans lukt wel, dus dat was geen probleem. 2 euro voor twee enkeltjes, kom daar in Amsterdam maar eens om!

Slaapkamer

Hierna een klein stukje lopen naar ons appartement in een groot gerenoveerd gebouw, vlak bij de muren van Vaticaatstad en de Engelenburcht. Ons appartement bestaat uit een grote slaapkamer met een kingsize bed, een badkamer met douche, bidet en wastafel en een `woonkeuken`.

HuiskamerVolgens de aanbeveling op de website een ´kamer´. De kamer bestaat uit een ruimte met een kitchenette met twee electrische kookplaten (daar gaan mijn kookambities voor deze vakantie) en een gootsteen. Vier keukenkastjes, twee boven en twee beneden, een koelkast,  lage kast en een tafel met drie stoelen. keukenHet is allemaal schoon en de muren staan streeploos in de verf met een stenen vloer en airco! Die airco is heerlijk, het is hier 27 graden en behoorlijk benauwd.

Vanavond een interessante maaltijd gehad. Om te beginnen Bresaola met Rucola als voorgerecht. Voor mij en eerste keer, licht gezouten gedroogd vlees dat in de verte doet denken aan Pastrami (of Pasturna zoals de Grieken het noemen). Het is minder uitgesproken van smaak, maar dat kan natuurlijk ook aan mijn verkoudheid liggen. Hierna heb ik een Romeinse speialiteit besteld “Pasta e ceci”. Een bord vol macaroni met daarin kekererwten en verse kapucijners. Een voor mij ongebruikelijke combinatie. Zwaar en zeer voedzaam. Ik heb mijn bordje dus niet leeggekregen. Dit gerecht zal, hoewel vegetarisch, nooit een favoriet van mij worden. Tenslotte Tiramisu. Een klassieker. Dit keer gemaakt in een glazen schaaltje met twee lange vingers gedrenkt in Marsala, mascarpone en cacao. Lekker.

Engelenburcht bij nacht

Hierna nog een korte wandeling gemaakt. In de Engelenburcht is duidelijk een feestje. Mensen in jacquet en galajapon, een langbenige schone met een weelde aan haar trippelt in een dun jurkje naar de ingang. Zou Berlusconi vandaag een feestje vieren? Weer terug in ons Appartement voel ik mijn rug. Ik ga zo naar bed. Morgen staat ons weer veel moois te wachten.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn