FinepixS1500Ik ben gewend altijd een camera bij mij te hebben. Natuurlijk ik heb mijn Omnia, die aardige foto’s maakt voor een mobieltje, maar dat is niets voor dagelijks gebruik.

Wat zijn de criteria waaraan mijn fototoestel moet voldoen? In de eerste plaats een goede zoomfunctie, een macrofunctie, er moeten filmpjes gemaakt kunnen worden maar hoeft niet in HD-kwaliteit. Klein, maar niet te klein. Ik zoek geen zakmodel, maar hij mag niet te groot en te zwaar zijn. Hij mag ook niet te duur zijn. De camera wordt een vaste bewoner van mijn (werk)tas en moet dus een beetje degelijk in elkaar zitten.

Ik heb goede ervaringen met Fuji Finepix camera’s. Mijn eerste digitale camera was een Fuji Finepix. Deze camera is gestolen bij een inbraak in ons huis en met pijn in mijn hart moest ik overstappen. De camera die ik kwijtgeraakt ben was een Sony DSC101. Een prima camera, al ben ik niet weg van memorysticks. Ik heb liever een camera die werkt met SD kaartjes. SD-kaartjes kan ik ook kwijt in mijn andere apparatuur en dat vergroot de uitwisselbaarheid.

Fuji camera’s zijn niet duur, bovenstaand beestje kost 149 euro, dat is de helft van de prijs van de camera die ik door de WC gespoeld heb, en heeft aardige specificaties. Maar hoe is de fotokwaliteit? Ik blijf nog even zoeken, suggesties zijn welkom.

2 Reacties naar “Op zoek naar een nieuwe camera: Fuji Finepix S1500”

  • Mado:

    Welk merk camera heb jij?

  • Bregje:

    Ik heb ook goede ervaringen met Fuji. Dit is wel erg goedkoop! Zijn er geen reviews? Zelf heb ik 2 camera’s (doe maar duur!): een pocketcamera en een spiegelreflexcamera. De pocketcamera maakt prachtige foto’s buiten en overdag. ’s Avonds in het donker is er veel ruis. De spiegelreflexcamera is groot en zwaar en gebruik ik alleen als ik echt foto’s wil maken en tijd heb. De andere heb ik altijd bij me en is meer voor plaatjes schieten. Succes bij je keuze.

Mijn Foto's

Huiswijn