Ma 004 (Medium)De laatste twee dagen denk ik veel aan de dood. Niet dat ik dood wil of zo, maar in een maand zijn twee collega’s overleden. Een was 49 en een 54. Wim had ik uit het oog verloren. Hij was in een andere gemeente gaan werken. Vorige week, tijdens ons verblijf in Rome is Gerda overleden. Zij was pas 54, rookte en dronk niet, was mooi en slank. Ik plaagde haar altijd dat zij maar niet ouder werd en zo rimpelloos jong bleef. Nu wordt ze nooit ouder. Toen wij terugkwamen was ze al begraven. Ik zal haar nooit meer tegenkomen en met haar grappen. Vreselijk, zo jong! Ik vraag me af wat de zin van mijn gesport is, waarom ik moet afslanken, wat is de zin van dat geploeter als ik straks toch in zo’n zwarte bak als hierboven zit. Wat is er dan nog over van mijn inspanningen? En die AOW discussie, alsof we allemaal 90 jaar oud worden. Was het maar waar.

1 Reactie naar “Dood”

  • Bregje:

    Nou Mado, je moet het wel vanuit het nu bekijken. Je sport omdat je het leuk vindt en als je morgen dood bent, heb je toch van het sporten genoten!

Mijn Foto's

Huiswijn