Joomla!

Deze week kan Joomla! zich in mijn belangstelling verheugen. Hierboven kan je de huidige stand van zaken zien. Joomla! vind ik prettiger werken dan WordPress. Als je het programma download krijg je in feite een kant en klare website voorgeschoteld die je helemaal kunt aanpassen. Joomla! werkt net als WordPress met een voor- en een achterkant. De voorkant is wat de bezoeker ziet, de achterkant is het dashboard voor de webmaster. Ook voor Joomla! zijn er veel sites met templates, widgets en plugins waarme je de site kunt opleuken. Het is een heel gedoe om alle mogelijkheden uit te zoeken. Joomla! wordt opgeleverd als het een site met veel lagen, ik ben een gewone boomstructuur gewend en dat is hier anders.
Iedere pagina bestaat uit verschillende onderdelen en die onderdelen kunnen ook weer uit verschillende onderdelen bestaan. En dan kun je als toefje slagroom op de taart ook nog eens de eigenschappen van elk onderdeel instellen. Het was bijna teveel voor mijn arme hoofdje. Joomla! is dus veel meer dan een blogprogramma, het is een echt CMS. WordPress is in mijn beleving beter geschikt om te bloggen (als je er mee kan werken tenminste).
Enfin, lang zal ik deze website niet houden, wel het template en de lay-out, ik vind die sterrennevel wel mooi. Helaas heb ik een paar stomme fouten gemaakt die nodig gecorrigeerd moeten worden. Dus wordt deze testsite weer schoongemaakt en begin ik weer van voor af aan. Wie weet leer ik het nog.
Joomla!

1 Reactie naar “Op zoek naar het ideale CMS: Joomla!”

Mijn Foto's

Huiswijn