Kribbe?In dit deze zilveren schaal wordt de kribbe waarin Jezus geboren is bewaard. Deze relikwieën zijn prachtig verpakt in goud, of zoals hier in zilver.Wij hebben ook nog in een kerk een stuk van het kruis bewonderd. Ik ben vergeten waar en ik heb het ook niet gefotografeerd.
BoeienDe boeien waarmee St. Pieter vastgezeten heeft in de gevangenis voor hij ter dood gebracht werd. Ook ben ik vergeten de trap te fotograferen waar Jezus over gelopen zou hebben nadat hij was “verhoord” door de Romeinen. Die ligt nu voor een kerk in Rome, aangekocht door de moeder van de beroemde keizer Constantijn (die ook dat fragment van het kruis van Jezus gekocht heeft).Gouden armDe man met de gouden arm: in dit geval gaat het om de arm van Sint Andreas. Hij zou met die arm 300.000 mensen gedoopt hebben.Maria icoonDit ikoon met een afbeelding van Maria met Jezus zou geschilderd zijn door de apostel Lucas. Er hangt er nog een in Malulla, een bergdorpje in Syrië waar ik geweest ben. Mallula is een bedevaartsoord geworden door zo’n ikoon. San BernardoEn tenslotte: geen relikwie, maar een beeld van San Bernardo. San Bernardo is immens populair: mensen leveren hun verzoekjes bij hem in in de hoop op zijn voorspraak. Ik zou wel eens willen weten wat hij met al die verzoekjes doet.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn