Een MeiDe eerste mei wordt nog gevierd in Rome. Winkels en bedrijven zijn gesloten en duizenden Romeinen gaan er op uit om te genieten van de monumenten en musea. Het was vandaag dus nogal druk op straat. In een lange rij liepen wij naar ons doel voor vandaag. Het Parthenon. Maar eerst de baden van Trajanus, die liggen in een klein parkje, vlak bij ons hotel. Daarna naar nog twee kerken aan de rand van het Forum waar wij gisteren geen tijd meer voor hadden en toen op naar het Parthenon. ParthenonHier was het even dringen geblazen om binnen te komen. Maar eenmaal in het Parthenon viel het reusachtig mee. Rustig konden wij alles bekijken en een foto maken van de tombe van Rafael en natuurlijk de kerk zelf. Tombe van RafaelDaarna wilden wij naar de Campo di Fiori, maar ter ere van de eerste mei was er geen markt. Dus op naar de Trevifontein. Daar waren zoveel mensen dat wij eieren voor ons geld kozen en naar het Corso Museum gegaan zijn om de Hiroshige tentoonstelling te bekijken. Een mooie tentoonstelling met 200 houtsneden. Wij hopen dat de tentoonstelling ook nog naar Amsterdam komt, dan gaan we nog een keer. Al met al was de dag weer zo voorbij. Morgen staat het Vaticaan op het programma. Het lukt ons nooit om dat in een keer te bekijken. Wij hebben er twee dagen voor uitgetrokken. Daarna is het al weer bijna tijd om naar huis te gaan. Nu nog even genieten.

2 Reacties naar “Rome: de eerste mei”

Mijn Foto's

Huiswijn