VliegtuigmaaltijdWij zijn voor een korte vakantie in Rome. Het begon goed. We vertrokken volgens planning met de trein van 5.32 uur. Wij hadden daarmee ongeveer 1,5 uur om op tijd te zijn voor ons vliegtuig. Dat bleek heel krap. In Schiphol waren vreselijk lange rijen. Aanvankelijk moesten wij onszelf inchecken via een terminal. Dat lijkt makkelijker dan het was. Aan het einde van de hele pocedure bleek dat wij ons alsnog moesten melden bij de balie. Het hele gedoe was voor niets geweest. Het vliegtuig was overboekt. De stewardes bij de gate zou beslissen of wij meekonden. Intussen was het wel boardingtime. Hard rennend bereikten wij de gate, net toen het instappen begon. De stewardes bij de gate trok een moeilijk gezicht, overlegde met de geuniformeerde heer naast haar, en sprak het verlossende woord: wij mochten er in! En zo hebben wij voor de prijs van economy class, voor het eerst eerste klas gevlogen. Wij zaten voorin, voor het gordijn dat ons scheidde van het gewone volk.
Nu weet ik wat er achter dat gordijn gebeurt. Daar heb je een stewardes voor 18 gasten. Daar krijg je na het ontbijt een bonbon aangeboden en je mag kiezen uit twee ontbijtjes: zoet of hartig en wat je erbij wilt drinken. Er werd veel gewerkt in ons deel en geslapen, maar wij hebben genoten. Na een voorspoedige vlucht kwamen wij eerder dan gepland aan op Rome Leonardo da Vinci. De bagage was gelukkig meegekomen (was wel eng, vanwege het laatste minuut gedoe) en nadat wij die opgehaald hadden gingen we op zoek naar de trein. Ook die vonden we tamelijk makkelijk, ook het kaartje kopen voor de trein lukte ondanks mijn gebrekkige Italiaans en na een hele dag wandelen, onze eerste kerk (Maria Maggiore) en een eerste blik op het Forum Romanum en het Capitool, zit ik in ons Hotel achter mijn Eee. Straks eten. Wat dat wordt horen jullie misschien morgen.

5 Reacties naar “De weg naar Rome”

 • Mado:

  Maar het was wel leuk dat 1e klas reizen. Bredere stoelen en meer beenruimte waren de belangrijkste pluspunten. Over het eten post ik nog wel op “Bonensoep” na terugkomst. Maar ik wil nu al verklappen dat je daar echt geen eerste klas voor wilt boeken. Zelfs het “hartige” ontbijt was zoet!!!!!

 • Mado:

  Als het internetb blijft werken, blijf ik posten. De foto’s en het uitbreiden van de verhalen komt later als ik meer tijd heb en het internet wat goedkoper is 🙂

 • Wij Zwanen:

  Tja, Mijanou heeft het al goed verwoord. Ik ben benieuwd naar de andere verhalen….

 • Mijanou:

  Stoer zeg, dat zal afzien worden op de terugweg bij het gewone volk. Veel plezier verder!

 • Martijn:

  Whoei, eertse klas. Leuk!
  Veel plezier in Rome!

Mijn Foto's

Huiswijn