MarktHet was vandaag een welbestede, maar volle dag. Het begon vanmorgen vroeg met een bezoek aan de markt bij de Piazza Victor Emanuel. Een overdekte markt vol met groenten en fruit, vis en vleeskramen. Opvallend was de enorme rijkdom aan groenten en fruitsoorten zoals Chinese rapen en bolronde aubergines. Ik heb ze gefotografeerd, want nooit eerder gezien. Daarna de Spaanse trappen en het huis waar Keats de drie maanden voor zijn dood gewoond heeft. Daar hebben wij ook de Trinite dei Monti bekeken. Een mooie kerk, maar in vergelijking met de Santa Maria Maggiore minder (wij worden blasé). Onderweg een “sandwich” gekocht. Een zachte baquette belegd met Melanzane (aubergine). En zo met de lunch in de hand via de Quattre Fontana en de Via Condotti (vol onbetaalbare winkels van Dior, Prada (pumps van 500 euro!), La Perla, Versace via de Via Dei Corso en de Tiber terug. ZuilOnderweg het Piazza Colonna met de zuil van Aurelius bewonderd, Het Palazzo Barberini (van de beroemde pausenfamilie van het wapen met de drie bijtjes) terug naar ons hotel. Ik kon werkelijk geen stap meer verzetten. De hele dag hebben wij gelopen ondanks dat het af en toe stortregende. Gelukkig is de weersverwachting voor morgen beter. Dan staan het Collosseum en het Forum Romanum op het programma. Gisteren hebben we die al oppervlakkig bekeken, maar morgen kunnen we hopelijk meer tijd aan deze monumenten besteden. Duim voor zon!

2 Reacties naar “De straten van Rome”

  • Mado:

    Ik heb Koninginnedag niet gemist. Het is hier net zo druk op straat en er lopen ook verklede mensen in het rond. Volgens mij is het hier iedere dag feest!

  • Wij Zwanen:

    Schrijf ik net en hele reactie, doet ie het niet. Mijn internet is weer niks. Ik zei dat het weer beter wordt.In Apeldoorn maken we ons op voor een mooi Koniginnenfeest met een ouderwets defilé met mooi weer. Groetjes en geniet ervan.

Mijn Foto's

Huiswijn