DSC08211-MediumMet goed weer vandaag onze tocht door de Romeinse historie vervolgd. Na de Palatijnse heuvel en het Colosseum, was de beurt aan het Forum (veel meer dan alleen het Forum Romanum) en het Capitool. Voor wij er erg in hadden was de dag voorbij. Ik heb wel eens iemand horen beweren dat er in Rome eigenlijk niet veel te zien is, het zou allemaal erg tegenvallen. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen maar “Beauty is in the eyes of the beholder”.
DSC08235-MediumWij hebben veel gezien en nog lang niet alles. Natuurlijk heeft de tijd haar tol geëist en is er lelijk huisgehouden, door zowel de kerk als anderen die wel wat marmer, brons of gewoon stenen konden gebruiken. Toch is er nog genoeg over voor de liefhebbers, en dat zijn er erg veel.DSC08274-MediumVanmorgen vroeg zijn we op pad gegaan en heel even hadden wij het westelijke deel van het Forum voor onszelf. Al met al zijn we een halve dag bezig geweest met het westelijke en het oostelijke deel van het Forum. Daarna het Capitool en het bijbehorende museum en het paleis van Victor Emanuel. Een suikertaart met daarop triomferende strijdwagens en hij er voor in de geest van het standbeeld van Marcus Aurelius op het Piazza del Campidoglio. Ik heb ter vergelijking een foto geplaatst van beide beelden. Mijn voorkeur gaat uit naar de enige echte Marcus.DSC08282 (Medium)Tenslotte bekaf een doppio espresso gedronken in het voorlichtingscentrum van het Forum ( twee euro!) en terug naar ons hotel om even uit te rusten voor het eten. Ik ben bang dat we ons programma niet kunnen afmaken. Er is hier teveel te zien!

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn