SNC00050 (Medium)Sinds kort zwemt in ons park een eenzame (jonge) zwaan in de vijver. Het is een bijzonder dier, zoals ook op de foto is te zien. Zij eet uit de hand en is erg bescheiden. Zo heb ik gezien hoe eenden, waterhoentjes en meerkoetjes meerdere malen het brood uit de bek van de zwaan kaapten. De zwaan blies niet, werd niet boos maar bleef bescheiden rondjes zwemmen. Zou deze zwaan ziek zijn? Vandaag maar even gegoogeld op wat zwanen eten. Het blijkt overwegend groenvoer te zijn en gras. Daarnaast slakjes en soms een visje. Misschien dat ik maar wat andijvie moet inslaan voor deze zwaan.

2 Reacties naar “Zwaan”

  • Mado:

    Dat is deze duidelijk ook! Maar het blijft vreemd, gewoonlijk zijn zwanen erg goed in het bewaken van hun territorium, deze is nogal een doetje. Als je al het brood uit je mond laat stelen……….

  • Wij Zwanen:

    Je hebt ook hele lieve zwanen hoor!

Mijn Foto's

Huiswijn