Discriminatie“Van de rosse stekelstaart, een exotische eend die als hobbydier wordt gehouden, leven in Nederland enkele tientallen ontsnapte exemplaren in het wild. Zij doen niemand kwaad, maar hebben de pech dat zij zich kunnen kruisen met de witkopeend, een wereldwijd met uitsterven bedreigde eendensoort. Het risico dat de rosse stekelstaart zich gaat bemoeien met de samenstelling van het dna-pakket van de witkopeend, is aanleiding om de eend bejaagbaar te verklaren.”
Ik vraag mij wat deze voorvechters van het zuivere eendenras zouden zeggen als we het in plaats van over eenden, over mensen zouden hebben. Dan wordt er plotseling wel anders gedacht. Waarom meten met twee maten? Verbied de jacht op de rosse stekelstaart. Zoals je kunt lezen op de website in de titel, is het niet nodig. Laten wij jagers geen argumenten geven voor hun lustmoorden. Dit is racisme!

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn