Noord-Zuidlijn

Gisteren en vandaag groot nieuws: de metro van Amsterdam kost nog meer en het gaat nog langer duren eer wij onze eerste rit kunnen maken. De geldverslindende flop van de eeuw, waarmee bouwondernemingen (uit Duitsland) hun zakken vullen. Volgens Het Parool van vanavond is 40% van de Amsterdammers voor de afbouw van dit miljoenenlijntje. Nu ben ik een wantrouwend mens. Ik vraag mij in dit soort gevallen altijd af: aan wie is dit gevraagd en vooral, hoe de vraagstelling was. Want daar zit meestal de crux bij dit soort enquetes. Het artikel geeft geen antwoord op deze vragen. Het blijft ook onduidelijk hoeveel mensen deze enquete ingevuld hebben. Ik kan mij niet voorstellen dat een rechtgeaarde Amsterdammer het risico van de vernietiging van onze binnenstad met droge ogen wil accepteren voor een paar kilometer openbaar vervoer.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn