Evolutie

Vorige week gleed hij door onze brievenbus naar binnen. De folder van de Creationisten. De mensen die de evolutieleer ontkennen en denken dat de schepping het werk is van een almachtig opperwezen. Dat wordt bewezen aan de hand van kinderachtige stellingen. Een citaat: “De Bijbel zegt dat God de dieren als verschillende soorten geschapen heeft, maar dat de mens naar Gods beeld geschapen is. Wat is het belangrijkste verschil tussen een aap en een mens?”
Inmiddels weten we al lang dat de mens niet afstamt van een aap, maar dat apen eerder een soort “neven” zijn. Wat is dan de waarde van deze overdenking? En zo worden nog een aantal stellingen geponeerd “om over na te denken” en dat allemaal in kinderlijke taal. Zo wordt beweerd dat er veel fossielen zijn die er nog precies hetzelfde uitzien als dieren die nu leven. Wat er niet meer is, is uitgestorven. Mensen die in de Bijbel geloven, zo gaat men verder, nemen aan dat God allerlei verschillende soorten planten en dieren heeft gemaakt die er nu nog zijn. Dit non-bewijs wordt gevolgd door een overdenking waarin gevraagd wordt welk geloof het beste past bij de vondst van fossiele dieren die precies gelijk zijn aan dieren die nu nog leven. Alsof dat er iets mee te maken heeft. En zo gaat het hele foldertje door. Het barst van kinderlijke naïviteit en een absolute blinde vlek voor bewijzen van het tegendeel. De mens is niet ontstaan uit eencellig leven, want dat zie je nu toch ook niet om je heen? En dus is het niet zo. Wat een heerlijk simpel wereldbeeld.

1 Reactie naar “Evolutie”

  • Martijn:

    Vandaag in Volkskrant Magazine foto’s van fossielen. Zelfs één van een kwal. Daarvan zijn er erg weinig omdat kwallen voornamelijk uit zacht weefsel bestaat. En dat blijft erg moeilijk bewaard. Dit geldt ook voor ogen, hersenen, cellen etc. Dus het argument dat er fossielen zijn die er hetzelfde uit zien als de dieren die nu leven is geen argument. Dit zegt niets over het zachte weefsel en dat kan best anders zijn dan een miljoen jaar geleden.

Mijn Foto's

Huiswijn