Omnia_330x3301Ik heb mijn Omnia nu ruim een maand en intussen het een en ander meegemaakt. Zo kan er van de Samsungmobile website een “upgrade” gedownload worden (flash ondersteuning, langere batterijduur). Natuurlijk wilde ik die nieuwe ROM hebben. De gebruiksaanwijzing goed gelezen, internet gecontroleerd op eventuele tips en trucs, mijn Omnia aangesloten en vooruit met de geit. Alles ging goed tot ik de instructie kreeg om mijn Pda los te koppelen van de Pc en de gewenste taal op het apparaat in te stellen. Dat lukte niet, er gebeurde helemaal niets meer. Ik wachten, maar dat duurde knap lang. Dus heb ik het apparaat gereset. Had ik misschien niet moeten doen. Een blauw scherm met 10 witte blokjes was het gevolg. Mijn Omnia werd niet meer herkend door de Pc en opnieuw flashen kon dus niet. Na een korte paniekaanval “shit 400 euro foetsie”, snel naar het Samsung Service Center gerend (is gelukkig vrijwel naast de deur). Daar heeft een aardige meneer het toestel weer in de oude staat gebracht.

Je zou denken dat ik er het er nu bij zou laten en dat was ook heel even zo. Het bleef kriebelen. Ik wilde toch wel graag die langere batterijduur en YouTube is ook wel leuk. Intussen had ik de webite Modaco ontdekt. Een thread gaat speciaal over de problemen met de Samsung ROM’s, Secany publiceert daar de laatste Samsung ROM’s met een goede installer. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en het afgelopen weekeinde mijn Omnia opnieuw geflasht.
Ik heb nu de allerlaatste ROM, de XKHJ3/XKHH4 en mijn Omnia een passende beloning: een nieuw passend uiterlijk. Met hulp van Ben Thon en zijn (gratis!) themegenerator heeft mijn Omnia nu een mooi zwart StarTrek uiterlijk gekregen.

2 Reacties naar “Het oog wil ook wat”

Mijn Foto's

Huiswijn