bankenDe kredietcrisis en alles er omheen en hebben mij aan het denken gezet. Wil ik nog wel bij een bank zitten die vuile zaken doet, die zijn geld verkeerd belegd. Wil ik wel rentepunten.
Wat wil ik eigenlijk van een bank? Natuurlijk wil ik een zo hoog mogelijke rente en zo laag mogelijke kosten. Maar ik wil ook schone handen, geen beleggingen in sub-prime hypotheken en kinderarbeid. Dan is er eigenlijk maar weinig keuze. De ASN of de Triodos bank. Het zijn beide banken die proberen ethisch zaken te doen. Triodos is wat principiëler dan de ASN, maar er is niet veel verschil. Ook de kosten komen ongeveer overeen. Triodos is iets goedkoper. Beide hebben geen creditcard. Dat is jammer, want die wil ik houden.
Het is een boel werk, uitzoeken welke bank het beste bij je behoeften past. Dat heb ik nooit eerder gedaan. Ik heb een girorekening vanaf mijn eerste baantje. Dat was bij de gemeentegiro. Die werd op een gegeven moment overgenomen door de Postbank en dus zit ik nu al vele jaren bij de Postbank. Ik spaarde bij de Postbank, ik betaalde via de Postbank en ik heb een creditcard via de Postbank.
Sinds de rentepunten begon ik mij te ergeren. Plotseling viel mij op dat ik wel rentepunten, maar verder bar weinig rente ontving. Dus heb ik mijn spaargeld verhuisd naar een bank die veel meer rente geeft en heb ik een depositorekening geopend bij weer een andere bank.
En nu ga ik dus ook mijn rekening courant verhuizen. De ING vind ik niks. Ik hou niet van oranje. Het verhuizen is veel werk. tegenwoordig is er een overzetservice. 13 maanden lang worden al je ontvangsten en betalingen nagestuurd, toch zal ik alles zelf moeten wijzigen. Een deel kan via internet (gelukkig!) maar een ander deel moet nog steeds via snailmail. Dat wordt postzegels kopen en hopen dat ik niets en niemand vergeet.
En die Creditcard? Volgens “Mistermoney” is die van de SNS Bank voor ons het goedkoopst, want lenen, dat doen wij niet. Nu afwachten hoe lang het duurt eer alles geregeld is en wij van de Postbank af zijn. Ik hou jullie op de hoogte.

Reageren gesloten.

Mijn Foto's

Huiswijn